Aleš Procházka: Na řešení kauzy 'registrace' by se měly podílet všechny kluby

Někdy je to docela praktické - mít špatnou paměť, říkají si možná hokejoví fanoušci po nepovedeném vykročení české reprezentace do nové sezóny. Naštěstí se mohou rozptýlit úvahami o 21. kole Tipsport extraligy, které startuje dvěma zápasy už zítra. Úterý je ovšem zadáno také pro další nepřehlédnutelnou událost, která souvisí s nejvyšší domácí soutěží, ale bude se odehrávat daleko od ledu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc | Foto: Vilém Janouš

Debata související s postihem Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna - tedy tří celků, v jejichž barvách nastupovali k extraligovým zápasům hráči bez platné svazové registrace - to je téma úterní mimořádné valné hromady Asociace profesionálních klubů.

Mýlí se však ten, kdo očekává od zítřejšího jednání v Praze nějaký definitivní verdikt. Půjde o to zrekapitulovat celou kauzu, která rozčeřila hokejové vody, dát slovo zástupcům klubů, které podle platných regulí pochybily, poslechnout si argumenty právníků i dalších účastníků Tipsport extraligy, kterých se registrační aféra přímo nedotýká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka: Na řešení kauzy 'registrace' by se měly podílet všechny kluby

Ale ať dopadne jak to dopadne, ať už dojde na avizovanou kontumaci výsledků nebo na mírnější postih - v souladu s herním a soutěžním řádem bude nakonec rozhodovat o konkrétním trestu pro výše uvedené kluby jeden jediný muž - ředitel APK Stanislav Šulc. A to určitě není záviděníhodný úkol.

I když na mimořádné valné hromadě se mu třeba dostane oficiálně projevené důvěry, není v žádném případě vyloučeno, že pozdější tvrdý zásah do rozehrané soutěže okomentují ti nepotrefení s patřičnou dávkou alibismu: To víte, kdyby to záleželo na nás, našlo by se jistě nějaké lepší řešení, jenomže - takové jsou zkrátka regule a my s tím nic nenaděláme...

Nepočítám-li Kladno, jehož vedení už předem dalo na vědomí, že uznává svoji chybu a přijme chystaný trest, pak pro funkcionáře a fanoušky Plzně a Mladé Boleslavi - tedy dvou mužstev, která by mohla přijít o podstatně větší porci dosud nasbíraných bodů - nebude nijak složité ukázat prstem na někoho, kdo se rozhodl potopit jejich tým v boji o play off.

Jak citlivý zásah do rozehrané soutěže se chystá - to je patrné i z toho, že získat jakékoliv podrobnější informace o zítřejším jednání valné hromady APK bylo právě tak beznadějné jako dobývat tajemný hrad v Karpatech. V dané chvíli by opravdu nebylo od věci, kdyby všechny extraligové kluby mohly zveřejnit svůj postoj k registrační kauze a přímo se podílet na jejím vyřešení. Jenomže hokejové řády s něčím takovým jaksi nepočítají.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme