Američané se těší na tradiční Super Bowl

Poslední lednová neděle patří tradičně ve Spojených Státech největšímu americkému sportovnímu svátku. Super Bowl - velké finále ligy amerického fotbalu - je společenskou událostí, kterou nelze přehlédnout. Zápas, který patří k symbolům současné Ameriky bude sledovat také severoamerický zpravodaj ČRo Miroslav Konvalina.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

americký fotbal

americký fotbal | Foto: US NAVY

V San Diegu nastoupí domácí Oaklandští nájezdníci proti korzárům z floridské Tampy Bay. Na tribunách kalifornského stadionu se to bude hemžit celebritami, sázky na vítěze už přijali astronauti v raketoplánu Columbia i guvernéři a starostové zúčastněných amerických států a měst.

Ve chvílích, kdy se budou útočící Raides pokoušet přelstít obranu Buccannerů spořádá u televizních obrazovek 130 milionů lidí dohromady přes 18 tun čipsů a popcornu. Mezi oblíbenou podívanou při Superbowlu patří také sledování reklam, nejdražší reklamní čas roku si letos koupil také Bílý dům. Ne, nevyhlásí válku Iráku, Američané se v přestávkách soupeření obrů opakovaně doví, že peníze z prodeje drog směřují často do rukou teroristů.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme