Američanky se vzdaly Fed Cupu

Tenistky USA odřekly kvůli obavám o svou bezpečnost účast ve finálové skupině Fed Cupu, která se bude hrát v Madridu od 7. listopadu. Obhájkyně titulu se měly ve skupině na úvod utkat s českými tenistkami. Tým, který Američanky nahradí, určí v nejbližších dnech Mezinárodní tenisová federace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monica Selesová

Monica Selesová | Foto: Gotenis

Američanky se rozhodly neodletět do Evropy kvůli současné napjaté situaci ve světě po teroristických útocích na New York a Washington. "Uznáváme důvody, kvůli kterým se tenisový svaz USA rozhodl odříci účast týmu ve finálové skupině Fed Cupu," uvedl předseda Mezinárodní tenisové federace Bitti.

Američanky v loňském finále v Las Vegas porazily Španělsko 5:0 a od založení soutěže v roce 1963 na turnaji nechyběly.

Kapitána českého týmu Jana Šimberu rozhodnutí Američanek překvapilo. "Hlavně proto, že všechny tenistky, které mají hrát, na čele se Selešovou, jsou v současné chvíli v Evropě," vysvětlil pro Český rozhlas Šimbera.

Podle Mezinárodní tenisové federace bude náhradník za USA určen nejpozději do pondělí, spíše ale do konce týdne. Bude se zřejmě vybírat z týmů, které prohrály své zápasy v play off. Do finálového turnaje se tak mohou dostat Německo, Slovensko, Itálie, nebo Švýcarsko.

Druhý zápas ve skupině by Češky měly odehrát ve čtvrtek 8. listopadu proti Francii. Hned v pátek 9. listopadu pak mají nastoupit v posledním souboji s týmem Argentiny. Zápasy v Madridu se budou skládat z dvou dvouher a deblu. Do finále, které je na pořadu 11. listopadu, postoupí vítězové skupin.

Skupinu B tvoří Španělky, Belgie, Rusko a Austrálie, podle ITF je však možné, že se skupiny budou losovat znovu. Do 28. října mají kapitáni povinnost nahlásit čtyřčlenné nominace, ovšem ještě do 6. listopadu budou moci udělat v týmu dvě změny.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme