Americký cyklista Armstrong čelí novému obvinění z dopingu

Americká antidopingová agentura obvinila Lance Armstronga z užívání nepovolených prostředků. Informoval o tom list Washington Post. Armstrongovi hrozí až doživotní zákaz činnosti, sedminásobný vítěz Tour de France všechna obvinění popírá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lance Armstrong

Lance Armstrong | Zdroj: ČTK

Antidopingová agentura viní Armstronga z užití krevního dopinku EPO, testosteronu a dalších nepovolených látek.

S okamžitou platností musel přestat se závoděním v triatlonech. Právě této disciplíně se Armstrong naplno věnuje po ukončení profesionální cyklistické kariéry.

V podobné situaci není zdaleka nováčkem. Různá dopingová šetření proti němu začala už na konci 90. let, když vyhrál Tour de France poprvé. Dostala se i před soud. Ten trestní řízení proti Armstrongovi zastavil naposledy v únoru.

Tentokrát hrozí cyklistické legendě doživotní zákaz sportovní činnosti. Kromě něj čelí obvinění i manažer stáje, tři lékaři a masér.

Vít Pohanka, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme