Američtí příznivci hokeje vzpomínají na Ivana Hlinku

Smutná zpráva o tragické nehodě Ivana Hlinky dorazila i za oceán. Ve Spojených státech na něj vzpomínají jako na jednoho z prvních v Evropě narozených trenérů v historii NHL. Soustrast vyjádřili také zástupci týmu Pittsburgh Penguins, kde Hlinka působil jako kouč.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Hlinka

Ivan Hlinka | Foto: Yahoo Sports

Upřímnou soustrast rodině Ivana Hlinky vyjádřil generální manažer Pittsburghských Tučňáků Craig Patrick. V prohlášení se uvádí, že Ivan Hlinka byl fantastickým vyslancem ledního hokeje, velkým hokejovým hráčem, který se stal vzorem pro mnoho současných českých hráčů.

Své znalosti a nadšení přinášel na ledovou plochu každý den a jeho příspěvek pittsburskému hokeji nebude nikdy zapomenut.

Webové stránky NHL připomínají Hlinkovu pittsburghskou spolupráci s legendárním trenérem Herbem Brooksem, ale také jeho hráčkou zkušenost v týmu Vancover Canucks na začátku 80tých let.

Ivan Hlinka v pondělí podlehl následkům zranění, která utrpěl po havárii u Karlových Varů. Legendární kouč olympijských vítězů z Nagana se dopoledne vracel do lázeňského města, kde se o víkendu zúčastnil vyhlášení ankety Zlatá hokejka, aby si zahrál oblíbený golf. Do jeho škody narazil protijedoucí nákladní automobil.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme