Američtí sjezdaři spí v pojízdných karavanech

Pokud chcete na hrách navštívit jednotlivé sportovce, musíte za nimi do olympijské vesnice. Některé byste tam však hledali marně. Například z českých reprezentantů se do ní nenastěhovala Kateřina Neumannová. Pronajala si pro sebe a svůj realizační tým domek nedaleko běžeckých tratí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo ZOH 2006

logo ZOH 2006 | Foto: Torino 2006
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Američtí sjezdaři spí v pojízdných karavanech

Z ostatních výprav odmítli nejčastěji společné ubytování Italové, hlavně členové sjezdařského týmu. Našli byste je v hotelích v Sestriere a okolí. Jejich velcí soupeři - Rakušané - tuto možnost nevyužili, teď však toho litují. Inu, mezi hotely nejvyšší kategorie, na které jsou zvyklí, a pokojíky ve vesnici je přece jen jistý rozdíl. Podle Rainera Schönfeldera jde prý dokonce o ubytování vhodné pro účastníky amatérských závodů.

Kapitolu samu pro sebe představují američtí sjezdaři Bode Miller a Daron Rahlves. Oba přijeli jako na jakýkoli jiný evropský závod Světového poháru - svými obřími karavany. Rahlevsův je o něco větší a v minulosti ho používala i zpěvačka Madonna.

Jeho kamarád Miller obhajuje ubytování v karavanech slovy, že v nich má nejen soukromí, ale i pohodlí, například postel a polštáře na míru. Vzhledem k jeho způsobu života, v němž jde plně ve stopách svých rodičů - příslušníků hnutí hippies, je však nemálo důležitým i fakt, že ho nikdo nemůže kontrolovat, kolik si do svého domku na kolečkách přinese kartonů piv či přivede slečen.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme