Anglie se ve čtvrtfinále fotbalového MS utká s Portugalskem

Fotbalisté Anglie postoupili do čtvrtfinále mistrovství světa v Německu. Na výhru se ale pořádně nadřeli, Ekvádor porazili 1:0. Jediný gól dal v 60. minutě z přímého kopu kapitán David Beckham. Angličané se o postup do semifinále utkají 1. července s Portugalskem, které porazilo Nizozemsko díky brance Maniche ze 23. minuty také jen 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Beckham

David Beckham | Zdroj: ČTK

Desetitisíce anglických fanoušků dnes ve Stuttgartu marně čekaly nejen na rychlý gól, který padl v obou předchozích zápasech vyřazovací části turnaje, ale i na šance svého týmu. Naopak po deseti minutách zahrozilo jihoamerické překvapení turnaje. Carlos Tenorio postupoval sám na branku, ale než si stihl zpracovat míč, skočil mu do střely skluzem Joe Cole a srazil ji na břevno. Až po hodině hry vysvobodil Anglii kapitán David Beckham. Asi 22 metrů od branky si v podobné pozici jako v úvodním zápase proti Paraguayi postavil míč a i tentokrát to skončilo gólem.

Napínavý průběh mělo i osmifinále Portugalska s Nizozemskem. Ve 23. minutě se z rychlého kontru trefil Maniche a rozhodl tak o výhře svého týmu. Hlavně ve druhém poločase vzal režii utkání do svých rukou rozhodčí Ivanov z Ruska. Přestože udělil celkem 20 karet - z toho 4 červené - nechtěl trenér vyřazených tulipánů Marco van Basten nesvalovat vinu za porážku jen na sudího: "Nezačali jsme dobře, byli jsme pomalí. Portugalci vypadali svěžeji a také dali po dvaceti minutách gól. Pak jsme se zlepšili, ale neproměňovali jsme šance. Ve druhém poločase už byl na hřišti jen chaos. Jestli se hrálo dvacet 25 minut, tak je to moc. Je škoda, že rozhodčí ten zápas doslova zpackal. Nechci to říkat tak tvrdě, ale byl to jen zmatek."

Osmifinále:

Anglie-Ekvádor 1:0 (0:0)

Branka: 60. Beckham
Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Terry, Robinson, Carragher - Valencia, C. Tenorio, De la Cruz. Diváci: 52.000

Anglie: Robinson - Hargreaves, Ferdinand, Terry, A. Cole - Beckham (87. Lennon), Lampard, Carrick, Gerrard (90+2. Downing), J. Cole (77. Carragher) - Rooney. Trenér: Eriksson.

Ekvádor: Mora - De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco - Méndez, E. Tenorio (69. Lara), Castillo, Valencia - Delgado, C. Tenorio (71. Kaviedes). Trenér: Suárez.

Portugalsko-Nizozemsko 1:0 (1:0)

Branka: 23. Maniche.
Rozhodčí: Ivanov - Golubjov, Volnin (všichni Rus.). ŽK: Maniche, Costinha, Petit, Figo, Deco, Ricardo, Nuno Valente - Van Bommel, Boulahrouz, Van Bronckhorst, Sneijder, Van der Vaart. ČK: 45. Costinha, 78. Deco - 63. Boulahrouz, 90.+5 Van Bronckhorst. Diváci: 41.000 (vyprodáno).

Portugalsko: Ricardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Meira, Nuno Valente - Figo (84. Tiago), Costinha, Deco, Maniche, Cristiano Ronaldo (34. Simao) - Pauleta (46. Petit). Trenér: Scolari.

Nizozemsko: Van der Sar - Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen (56. Van Der Vaart), Van Bronckhorst - Van Bommel (67. Heitinga), Sneijder, Cocu (84. Vennegoor od Hesselink) - Van Persie, Kuijt, Robben. Trenér: Van Basten.

Tomáš Kohout, Ondřej Prokop, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme