Ani rychlý gól Oravce nezastavil Brno v cestě na špici tabulky

Tři branky vidělo deset tisíc diváků na fotbalovém utkání čtvrtého kola Gambrinus ligy mezi Brnem a Viktorií Žižkov. Na rychlou trefu Oravce dokázali odpovědět domácí Došek se Švancarou, a proto brněnští slavili výhru 2:1. Jihomoravané se tak vyhoupli na čelo prvoligové tabulky, s 12 body mají dvoubodový náskok na Ostravu a Teplice. Pondělní dohrávku obstarají fotbalisté Sparty a Českých Budějovic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal

Fotbal | Foto: Česká televize

Domácí tým přitom začal velmi rozpačitě. Nervozitu a zakřiknutost Brňanů potrestali hned v úvodu aktivně hrající fotbalisté Žižkova vedoucí brankou. Pikl ve čtvrté minutě kolmým pasem podél zkamenělých obránců domácího týmu poslal do úniku rychlonohého Oravce, pro nějž už nebylo problémem šikovně obhodit brankáře Belice. Obdržený gól na Brňanech zanechal na celých dvacet minut viditelné stopy. Jejich mátožné hře s těžkopádnými a nepřesnými kombinacemi chyběl vtip i rychlost. Po půlhodině se hra vyrovnala a domácí fotbalisté získali převahu, kterou korunovala vyrovnávací branka. Abrahám ve spolupráci s Pacandou našel volného Doška, jenž překonal Pižanowského pohotovou střelou k tyči. V závěru poločasu tlak Brňanů sílil a tvrdě hrající zadáci Žižkova zastavovali soupeře jen s obtížemi a za cenu žlutých karet. Mnohem bojovněji vstoupili Brňané do druhé půle. I když se Viktoria dostala pod tlak, využívala každou příležitost k bleskovým protiútokům, kterým ale chyběla přesnější finální přihrávka. Na závěrečnou čtvrtinu zápasu poslal trenér Večeřa do hry uzdraveného útočníka Švancaru místo středopolaře Svobody. Pacanda se sice z hrotu útoku stáhl do zálohy, tímto tahem ale tlak Brňanů ještě vzrostl. Právě Pacanda stál také u zrodu rozhodující akce zápasu v 79. minutě, kdy po průniku středem hřiště našel na pravé straně Doška, z jehož přesné přihrávky Švancara skóroval.

1. FC Brno - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

Branky: 35. Došek, 79. Švancara - 4. Oravec.
Rozhodčí: Jára - Gulajev, Lukes.
ŽK: Zúbek, Švancara - Pikl, Sabou, Buryán.
Diváci: 9695.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme