ARD a ZDF přinesou letos zřejmě naposledy informace z Tour de France

Německé veřejnoprávní stanice ARD a ZDF dodrží své závazky týkající se vysílacích práv na cyklistický závod Tour de France. Kvůli dopingovému skandálu v německé cyklistice byly obě televize pod tlakem, aby o zmanipulovaném sportovní odvětví přestaly detailně informovat. ARD a ZDF nicméně podle všeho neprodlouží smlouvy na slavný etapový závod, které vyprší v roce 2008.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejen cyklistikou živa je Tour de France

Nejen cyklistikou živa je Tour de France | Foto: thisfrenchlife.com

"Použijeme opci na prodloužení stávající smlouvy jedině tehdy, když si budeme jistí, že doping na Tour de France už nemá žádnou šanci," prohlásil šéfredaktor ZDF Nikolaus Brender.

Pokud by ale nedošlo k očištění cyklistiky, nevylučuje Brender radikální krok. Tím by mohla být domluva všech relevantních médií neinformovat o populárním sportu takříkajíc "ve velkém stylu."

ARD i ZDF chtějí letos o Tour de France vysílat v podstatně kritičtějším duchu, než dosud. Ve středu pozornosti nemají být výsledky jednotlivých etap, ale právě dopingový problém.

ARD se také rozhodla nadále nepoužívat jako spolukomentátory bývalé profesionální cyklisty. Ti by totiž taky mohli patřit mezi bývalé dopingové hříšníky.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme