Argentinci a Nizozemci jsou v osmifinále MS

Skupinu 'C' na fotbalovém mistrovství světa označovali odborníci jako skupinu smrti. Přesto poznala oba postupující v nejkratší možné době - v osmifinále jsou Nizozemci po výhře 2:1 nad Pobřežím slonoviny a také Argentina, která rozstřílela Srbsko a Černou horu 6:0. Poslední páteční zápas přinesl bezbrankovou remízu Mexika s Angolou. Čeští fotbalisté zítra v podvečer nastoupí v Kolíně nad Rýnem proti Ghaně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinci se radují z gólu v utkání proti Srbsku a Černé Hoře

Argentinci se radují z gólu v utkání proti Srbsku a Černé Hoře | Zdroj: ČTK

Argentinci se do svého soupeře pustili hned v úvodu. V šesté minutě Saviola obešel Dudiče, který se do sestavy dostal až čtvrt hodiny před začátkem zápasu za zraněného Dragutinoviče, na jeho přihrávku si naběhl Rodriguez z Atlétika Madrid a překonal gólmana Jevriče. Argentinci dobře kombinovali na jeden dotek. Příliš jejich styl nepoznamenalo ani nucené střídání zraněného Gonzáleze, jehož již v 17. minutě musel nahradit defenzivněji laděný Cambiasso. A ten už za necelou čtvrthodinu ukázal, že to byl od trenéra Pekermana dobrý tah. Po pěkné akci na jeden dotek po ose Saviola, Crespo se po patičce druhého z nich ocitl sám před brankářem a dal svou druhou reprezentační branku. Ještě před přestávkou pak Argentinci zasadili Srbům třetí úder, když svou druhou branku v zápase vstřelil González. Definitivní naději alespoň na zkorigování výsledku vzal mužstvu Srbska a Černé Hory Kežman, který po ostrém faulu na Mascherana viděl v 65. minutě od italského rozhodčího Rosettiho červenou kartu. Jihoameričané byli dál při chuti a další oživení do jejich řad přinesl čtvrt hodiny před koncem střídající mladíček Messi, jehož příchod vítal na tribuně i slavný Diego Maradona. Nový muž na hřišti se záhy blýskl průnikem a přízemním centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Crespa. Jeden z nejzkušenějších hráčů ve skluzu vstřelil již svou 31 reprezentační branku. Odevzdaný soupeře v závěru stihl inkasovat ještě dvakrát, dvěma rychlými góly dokonali debakl Tevez a Messi.

Neobvyklá střelecká potence Nizozemců vzala hráčům Pobřeží slonoviny úvodní vítr z plachet. Po nevyužité šanci Arouny Koného se Afričané už nadechovalo k náporu, který "oranjes" odrazili dvěma góly v rozmezí čtyř minut. Víru Afričanů jako první ranil Van Persie, který přímý kop z osmnácti metrů ostře zakroutil vedle zdi i nad hlavu gólmana Tiziého. Už za čtyři minuty "Tulipány" rozkvetly podruhé. Ofsajdová past afrických reprezentantů nezachytila Van Nistelrooije, který udělal s míčem pár rychlých kroků dovnitř pokutového území a osamocený brankář na jeho ránu pod břevno neměl nárok. Soupeř se však nesesunul k zemi a přizpůsobil se skutečnosti, že už jedině vítězství ho udrží v naději na postup ze skupiny. Ofenzivu nastartoval Zokora dalekonosnou dělovkou do spojnice, vzápětí se ve středu hřiště otevřel prostor pro průnik Bakary Koného, který další pokus ze střední vzdálenosti nasměroval mimo Van Der Sarův dosah do levého horního rohu. Bohužel ze strany afrického týmu to bylo všechno.

Večerní zápas nepřinesl očekávanou výhru Mexika, skupina 'D' se tak zdramatizovala, mnohé napoví už zítřejší souboj Portugalska s Íránem. Mnohem zajímavější pro českého fanouška ale bude sobotní dění ve skupině 'E' - v 18 hodin změří síly naši hráči s Ghanou, večer v 21 nastoupí Itálie proti Spojeným státům.

Skupina C:

Argentina - Srbsko a Černá Hora 6:0 (3:0)

Branky: 6. a 41. Rodriguez, 31. Cambiasso, 79. Crespo, 85. Tevez, 88. Messi
Rozhodčí: Rosetti - Copelli, Stagnoli (všichni It.). ŽK: Crespo - Koroman, Nadj, Krstajič. ČK: 65. Kežman (SČH)
Diváci: 48.426

Nizozemsko - Pobřeží slonoviny 2:1 (2:1)

Branky: 23. Van Persie, 27. Van Nistelrooij - 38. B. Koné.
Rozhodčí: Ruíz - Navia (oba Kol.), Tamayo (Ekv.). ŽK: Robben, Mathijsen, Van Bommel, Boulahrouz - Zokora, Drogba, Boka.
Diváci: 52.000 (vyprodáno).

Skupina D:

Mexiko - Angola 0:0

Rozhodčí: Maidin (Sing.) - Permpanich (Thaj.), Ghuloum (SAE). ŽK: Delgado, Jamba, Zé Kalanga, Joao Ricardo, André Macanga (všichni Ang.). ČK: 79. André Macanga.
Diváci: 43.000 (vyprodáno).

Vojtěch Bidrman, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme