Argentincům stačí k postupu v Davis Cupu jediný bod

Čeští tenisté prohrávají v prvním kole Davisova poháru s Argentinou po úvodních dvouhrách 0:2. Na antuce v Buenos Aires neuspěl Jiří Novák proti desátému hráči světa Nalbandianovi, poté ani Tomáš Berdych nestačil na světovou pětku Coriu. Rozhodnutí o tom, kdo postoupí do čtvrtfinále, může padnout už v sobotní čtyřhře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

davis Cup

davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

Kapitán českého týmu Cyril Suk do čtyřhry původně nahlásil dvojici Jan Hernych, Tomáš Zíb, nyní je ale pravděpodobné, že její složení změní. Nastoupit by mohl Jiří Novák, který po své porážce oznámil, že je připraven hrát. Jeho partnerem by měl být Berdych.

Novák uhrál v utkání s Nalbandianem skoro o třicet míčů méně než soupeř, ale promarnil pět brejkbolů. Brzy třicetiletý Novák začal dobře a umlčel šest tisíc domácích fanoušků, když hned v prvním gamu vzal Nalbandianovi servis. Rychlý brejk české jedničce stačil k zisku první sady, v které byl sedmadvacátý hráč světa jistější a přesnější. Od druhého setu na kurtu úřadoval svými vítěznými míči Nalbandian. Naopak Novák začal chybovat, dvakrát přišel o servis a set hladce ztratil. Nalbandian změnil taktiku a začal hrát více vysokých liftovaných míčů. Ve třetí sadě se rozhořela pravá antuková bitva. Novák sice získal jako první soupeřovo podání, ale následně dvakrát ztratil vlastní. Ve čtvrtém setu Novák udělal v deváté hře dvě ze svých tří dvojchyb v utkání a popáté si prohrál servis. V bouřlivém prostředí se diváci radovali i z pokaženého servisu českého tenisty. V poslední hře ho rozhodili při smeči.

Berdych, který v Davisově poháru nastoupil k pátému zápasu, se v duelu s Coriou v úvodním setu ujal vedení, brejk ale neudržel. Ve druhé sadě se situace opakovala, tentokrát ale dokázal český tenista vzít soupeři podání i podruhé a vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu zcela dominoval Coria a ve třetí sadě vyprovodil soupeře s 'kanárem', na čemž se podepsaly i Berdychovy zdravotní problémy. Coria se opíral především o vynikající první podání a čtvrtou sadu pak opět získal poměrem 6:3.

Výsledek - po prvním dnu:

Argentina - Česká republika 2:0

Nalbandian - Novák 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, Coria - Berdych 6:3, 3:6, 6:0, 6:3

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme