Astarloa překvapivým šampionem, z Čechů dojel jen Hrazdíra

Španělský cyklista Igor Astarloa triumfoval na okruzích v kanadském Hamiltonu a vybojoval na 260 kilometrů dlouhé trati titul silničního mistra světa. O pouhých pět sekund za ním dojel do cíle jeho krajan Alejandro Valverde, třetí byl ve stejném čase Belgičan Peter Van Petegem. Ze čtveřice Čechů dokončil závod jen 102. Michal Hrazdíra. Odstoupili Milan Kadlec, Lubor Tesař a Ondřej Sosenka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrazdíra

Michal Hrazdíra | Foto: Jaroslav Cícha

Astarloa rozhodl o svém vítězství prakticky až na cílové pásce. Byl sice v úniku několikačlenné skupiny, která se utrhla při nájezdu do posledního kola, ale když ji začalo dojíždět čelo pelotonu, odpoutal se a už nebyl dostižen. Španělský double uzavřel - stejně překvapivě jako Astarloa vyhrál - druhým místem Valverde. Van Petegem mu ve spurtu nestačil ani ne o půl kola.

Michal Hrazdíra dokončil závod, přestože už mu ke konci docházely síly. Nutno ale podotknout, že ve čtvrtek vybojoval v časovce devátou příčkou místo pro olympiádu v Athénách. Milan Kadlec musel vzdát už ve třetím kole po pádu v šedesátikilometrové rychlosti. Lubor Tesař necítil optimální formu a odstoupil v 11. ze dvaceti kol. Dvě kola poté ho následoval Ondřej Sosenka, který si stěžoval na vadný materiál poškozený cestou.

Výsledky:
1. Astarloa 6:30:19 hod., 2. Valverde (oba Šp.), 3. Van Petegem (Bel.), 4. Bettini (It.) všichni +5, 5. Boogerd (Niz.), 6. Hamburger (Dán.), 7. Barry (Kan.) všichni +6, 8. Paolini (It.), 9. Freire (Šp.), 10. Tombak (Est.) všichni +12, ... 102. HRAZDÍRA +12:23, Sosenka, Kadlec, Tesař (všichni ČR) nedokončili.

Startovalo 180 cyklistů, do cíle dojelo 112.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme