Atleti budou pomáhat dětem

Vítězné tretry desetibojaře Romana Šebrleho a oštěp světového rekordmana Jana Železného se objeví mezi draženými předměty v charitativní aukci Mezinárodní atletické federace IAAF nazvané "Atletikou za lepší svět".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle si z Athén odvezl zlatou medaily

Roman Šebrle si z Athén odvezl zlatou medaily | Foto: Roman Růžička

Padesát atletických hvězd, z nichž třiadvacet během své kariéry překonalo světový rekord, věnovalo do aukce řadu rozličných předmětů. Jsou mezi nimi například dres s podpisem legendárního Američana Michaela Johnsona nebo tretra, v níž Jamajčan Asafa Powell zaběhl světový rekord na 100 metrů. Roman Šebrle daroval tretry dokonce dvě.

"Jsou to červené tretry z olympiády v Aténách. Běžel jsem v nich stovku, nebo čtvrtku. Kdyby to bylo u nás, tak bych řekl, že budou vydražené za takových 30, až 40 tisíc, ale takhle si vůbec neodvážím hádat. Oštěp Jana Železného bude podle mne vydražen za mnohem vyšší částku. Je to přece jen hezčí a větší věc, než moje boty," mínil úřadující atlet roku, který se aktuálně chystá na útok na světový rekord v halovém sedmiboji.

Výtěžek z dražby půjde na konto Organizaci spojených národů a na účet dětského fondu UNICEF.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme