Atleti před MS bojují se zdravím

Celkem 24 českých atletů figuruje v dnes schválené nominaci na mistrovství světa v Paříži. Je ovšem docela dobře možné, že na světovém šampionátu jich nakonec bude startovat méně. Světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný se rozhodne podle výsledku na pátečním mítinku v Curychu, nejistý je i start dlouhodobě zraněných tyčkaře Janáčka a trojskokanky Kašpárkové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Českého atletického svazu

Logo Českého atletického svazu | Foto: Český atletický svaz

Zdravotní potíže trápí i další atlety. Tyčkařku Pavlu Hamáčkovou začal stejně jako před halovým mistrovstvím v Birmighamu zlobit kotník. Hamáčková šampionát tehdy vynechala, teď doufá, že to nebude tak vážné. Problémy s břišním svalem měl koulař Petr Stehlík a virové onemocnění postihlo desetibojaře Romana Šebrleho.

Světový rekordman měl závodit v neděli v maďarském Szombathely, ale na poslední chvíli svůj start zrušil. "Udělalo se mi zle od žaludku, asi jsem snědl něco zkaženého.Rozhodli jsme se neriskovat, protože jsem měl teplotu, ale zítra už se chystám trénovat." vzkázal přes svého tiskového manažéra Šebrle.

Šebrle by měl být asi nejvěším českým medailovým želízkem. Mezi kandidáty na některý z cenných kovů patří i jeho rival Tomáš Dvořák a momentálně druhá žena letošních světových tabulek v hodu diskem Věra Pospíšilová. S medailovými ambicemi by odjížděl i Jan Železný, další mohou překvapit. "Před dvěma lety v Edmontonu jsme získali dvě zlata. Bylo by krásné tento výsledek zopakovat, ale je to asi neuskutečnitelné. Když se nám povede získat jakékoliv dvě medaile, budu odjíždět z Paříže spokojen," prozradil šéftrenér české atletické reprezentace Václav Fišer.

Nominace:

Muži: Jaroslav Bába, Tomáš Janků (oba výška), Tomáš Dvořák, Roman Šebrle (oba desetiboj), Miroslav Guzdek, Jan Železný (oba oštěp), Miloš Holuša (chůze 50 km), Štěpán Janáček, Adam Ptáček (oba tyč), Jiří Malysa (chůze 20 km), Libor Malina (disk), Vladimír Maška (kladivo), Jiří Mužík, Štěpán Tesařík (oba 400 m př.), Petr Stehlík (koule), Michal Šneberger (1500 m).

Ženy: Barbora Dibelková (chůze 20 km), Pavla Hamáčková (tyč), Šárka Kašpárková (trojskok), Jarmila Klimešová (oštěp), Anna Pichrtová (maraton), Věra Pospíšilová (disk), Iva Straková (výška), Lucie Vrbenská (kladivo).

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme