Atletická výprava bude v Ósace spoléhat na dvě "Š"

Desetibojař Roman Šebrle a oštěpařka Barbora Špotáková jsou největšími nadějemi české výpravy na mistrovství světa atletů. Šampionát začíná v japonské Ósace v sobotu a končí další týden v neděli. Olympijský vítěz Šebrle chce překonat hranici 8800 bodů a získat jediný titul, který mu chybí ve sbírce - zlatou medaili ze světového šampionátu ještě nemá. Také Špotáková by se prý nerada vracela bez medaile, přičemž o bronzovou příliš nestojí, naznačila své ambice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Roman Růžička

Mezi českými atlety je osm nováčků na mistrovství světa, ale třeba tyčkařka Kateřina Baďurová je zároveň tajnou nadějí na medailový zisk. Kouč týmu Václav Fišer označil letošní 22člennou výpravu za silnou. Kromě Šebrleho a Špotákové věří nejvíce diskařce Věře Cechlové, tyčkařce Pavle Rybové a doufá v další překvapení výškaře Tomáše Janků, který loni nečekaně získal stříbro na mistrovství Evropy.

Nominace České republiky na MS v atletice:

Muži: Jaroslav Bába, Tomáš Janků, Svatoslav Ton (všichni výška), Michal Balner (tyč), Miroslav Guzdek (oštěp), Antonín Žalský, Petr Stehlík (oba koule), Roman Šebrle, Tomáš Dvořák, Josef Karas (všichni desetiboj).

Ženy: Zuzana Hejnová (400 m př.), Barbora Dibelková (20 km chůze), Denisa Ščerbová (dálka), Barbora Laláková, Romana Dubnová, Iva Straková (všechny výška), Kateřina Baďurová, Pavla Rybová (obě tyč), Věra Cechlová (disk), Barbora Špotáková, Nikola Brejchová (obě oštěp), Lenka Ledvinová (kladivo).

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme