Achilovka je stabilizovaná, věří Zuzana Hejnová měsíc před MS. Zlatým hattrickem se nestresuje

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na čtyři sta metrů překážek Zuzana Hejnová se připravuje na mistrovství světa. Testem výkonnosti pro ni budou starty na Diamantové lize. Ve čtvrtek se představí v Lausanne a šestnáctého července v Rabatu. Zraněná achilovka, která ji připravila o start na mistrovství Evropy v Lille, už by měla být v pořádku.

Sušice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie)

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

„Mohla jsem do Lille odcestovat, ale nechtěla jsem to pokoušet, protože jsem věděla, že tam budu muset absolvovat tři běhy. Potřebovala jsem přitrénovat a teď věřím, že už to bude jen lepší. Achilovka je tak nějak stabilizovaná," vysvětluje Zuzana Hejnová Radiožurnálu, proč vynechala start na ME. Právě Achillova šlacha ji v posledních letech trápí. 

Hejnová je na začátku roku se svými výkony spokojená. I tak ale ještě vidí rezervy

Číst článek

Testem výkonnosti budou závody Diamantové ligy. První čeká českou atletku ve švýcarském Lausanne, o deset dní později se koná další mítink v Rabatu, pak už přijde na řadu závěrečná příprava na mistrovství světa.

Z londýnského stadionu si v roce 2012 odvezla bronz z olympijských her, pokud by se jí podařilo vyhrát, vybojovala by zlato už potřetí. Vyhrála v roce 2013 v Moskvě i o dva roky později v Pekingu. Zlatý hattrick ji může motivovat, ale ze spánku ji rozhodně nebudí.

„To vůbec ne. Užívám si to, myslím, že už nemusím nic dokazovat. Pojedu tam předvést to nejlepší, co v danou chvíli budu moct. Věřím, že připravená budu dobře, do závodu je ještě měsíc," vyhlíží.

I proto si také může dovolit část energie aktuálně, vlastně několik hodin před startem v závodě Diamantové ligy, věnovat dětem na atletickém kempu v Sušici, kde si zaběhala, zacvičila, zahrála nejrůznější hry.

„Škoda že ty dětičky nemůžou být všechny moje," smála se Zuzana Hejnová. „Hrozně mě to nabíjí a baví. Děti jsou hrozně pozitivní a je na nich vidět, že to chtějí dělat," chválila své malé svěřence.

Kamil Jáša, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme