Dva vrcholy sezony v takové fazóně jsem nezažil, radoval se Vadlejch po triumfu v anketě Atlet roku

Atletem roku je opět Jakub Vadlejch. Člen nejužší oštěpařské špičky letos přivezl medaile z mistrovství světa i Evropy, dostal se poprvé v kariéře za 90 metrů a s přehledem tak obhájil vítězství v tradiční domácí anketě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vadlejch.

Jakub Vadlejch. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Jakub Vadlejch nakonec na evropském šampionátu v Mnichově první zlato v kariéře nevybojoval, když ho před zaplněným olympijských stadionem přehodil o 38 centimetrů domácí Julian Weber, ale i tak v srpnu úspěšně navázal na červencový bronz ze světového šampionátu v Oregonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dva vrcholy sezony v takové fazóně jsem nezažil, radoval se Vadlejch po triumfu v anketě Atlet roku

Průměr jeho letošních výkonů byl navíc hodně vysoko, a tak může mluvit o životní sezoně.

„Dva vrcholy sezony v takové fazóně jsem nezažil, z obou dvou jsem přivezl medaili. Na druhou stranu jsem měl ještě dlouhodobější cíl, a to hodit 90 metrů, což se mi povedlo hned prvním závodem. Byla to pro mě taková sladká tečka, ale na začátku,“ vrací se pro Radiožurnál Sport Vadlejch ke svému prvnímu závodu v sezoně.

Oštěpař Vadlejch je díky medailím z mistrovství Evropy i světa opět Atletem roku. Druhá je Špotáková

Číst článek

V horku v katarském Dauhá se Vadlejch po Janu Železném stal historicky druhým Čechem, který se dostal za 90 metrů. Bylo to necelý měsíc poté, co se mu narodila dcera Emma, která je prý výrazným důvodem jeho povedeného roku sezony.

„Myslím, že na tom má obrovskou zásluhu. Mám dokonalé zázemí, mám ženu, která sama profesionálně sportovala a chápe, že jsem schopný dva měsíce nebýt doma, a ví, že je to potřeba, takže to tiše trpí,“ usmívá se český oštěpař.

A psychická pohoda dvaatřicetiletého Vadlejcha se odráží i v té fyzické, protože hned několikrát letos mluvil o tom, že tak zdravý už dlouho nebyl a i teď je po několika týdnech volna natěšený na další tvrdou práci, která bude směřovat k srpnovému mistrovství světa v Budapešti.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme