Atletkou roku se stala překážkářka Hejnová. V anketě porazila oštěpaře Vadlejcha i koulaře Staňka

Překážkářka Zuzana Hejnová je potřetí českou Atletkou roku. Pátá žena světového šampionátu v Dauhá, jež se pravidelně na trati 400 metrů překážek umisťovala na pódiových příčkách v Diamantové lize, zvítězila před oštěpařem Jakubem Vadlejchem a koulařem Tomášem Staňkem. Hejnová navázala na úspěchy z let 2013 a 2015, kdy v anketě Českého atletického svazu triumfovala vždy po zisku světového titulu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová se raduje po postupu do finále

Zuzana Hejnová se raduje po postupu do finále | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Tentokrát tak zářnou sezonu neměla, ale nikdo z reprezentačních kolegů ji nepředčil. Na mistrovství světa žádný Čech medaili nezískal a Hejnová společně s Vadlejchem dosáhla nejlepšího českého umístění. Dvojnásobná mistryně světa se do světové špičky vrátila po loňské sezoně plné zdravotních problémů.

Oštěpařka Ogrodníková mění trenéra. Fanouškům to oznámila v plavkách na pláži u moře

Číst článek

V hlasování 141 funkcionářů, trenérů a novinářů získala 1367 bodů a Vadlejcha porazila o 167 bodů. Bronzová medaile na halovém mistrovství Evropy v Glasgow vynesla na třetí místo koulaře Tomáše Staňka. V nabité světové konkurenci se ale venku tolik neprosadil.

Na dalších příčkách se seřadily oštěpařky, které ovládly poslední tři ročníky ankety. Čtvrtá skončila devítinásobná Atletka roku Barbora Špotáková, která obsadila na MS deváté místo jako nejlepší z tria českých finalistek, hned za ní skončila loňská královna Nikola Ogrodníková.

Trenérkou roku se stala Dana Jandová, pod jejímž vedením se staronová domácí atletická královna Hejnová připravuje. Nejlepším juniorem roku je diskař Michal Forejt. Objevem roku byla vyhlášena devatenáctiletá čtvrtkařka Lada Vondrová, která získala stříbro na ME do 22 let a byla v semifinále MS. To ji zároveň vyneslo na šesté místo absolutního pořadí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme