Jako triumf na mistrovství světa. Špotáková zlomila prokletí Zlaté tretry i díky talismanům

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková ovládla kvalitně obsazenou soutěž na Zlaté tretře. Na nejprestižnějším českém mítinku zažila v minulosti hodně zklamání, ale tentokrát odcházela ze závodní plochy s úsměvem a překvapivým výkonem. Za 65 metrů hodila naposledy před více než třemi lety.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková na mistrovství světa v Dauhá

Oštěpařka Barbora Špotáková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Hned v první sérii doletěl oštěp z ruky Špotákové na značku 65 metrů a 19 centimetrů, a tím tak trochu skončil souboj o vítězství, přestože se pak druhá Polka Andrejczyková i třetí Nikola Ogrodníková lehce přiblížily. Špotáková se tak posunula na páté místo letošních světových tabulek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Špotáková ovládla oštěpařskou soutěž na Zlaté tretře. Více v příspěvku Jakuba Marka

„To jsem nečekala. Mám obrovskou radost, jako když jsem třeba vyhrála mistrovství světa,“ popisovala své nadšení Radiožurnálu.

V srpnu přitom trojnásobná mistryně světa nemohla kvůli bolesti achilovky pořádně chodit. A Zlatá tretra není mítinkem, na kterém by se jí dlouhodobě dařilo. Po jednom z nepovedených závodů v Ostravě dokonce mluvila v nadsázce o tom, že snad je stadion postavený na pohřebišti.

Špotáková ozdobila Zlatou tretru nejdelším hodem sezony, Warholm světový rekord nezlomil

Číst článek

„Nepodcenila jsem to, abych třeba odehnala negativní energii. Vzala jsem si s sebou pár takových věcí, co jsem si našla na internetu, že pomáhají. I z takových okultních věd jsem to připravila,“ usmívala se Špotáková, která ale konkrétnější být nechtěla.

Každopádně ale byla nadšená z toho, že tribuny nebyly prázdné jako třeba na mítincích Diamantové ligy.

„Jsme šťastní, že jako atleti můžeme závodit s diváky. Že to u nás v České republice jde, protože fakt se nemůžeme pořád jen bát,“ dodala.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme