Atletka Semenyaová chce na olympiádu za každou cenu. Rozhodla se pro změnu disciplíny

Jihoafrická atletka Caster Semenyaová bude usilovat o start na hrách v Tokiu na dvousetmetrové trati. Dvojnásobná olympijská vítězka z osmistovky se musí zaměřit na kratší distance, protože v závodech od 400 metrů po míli bez hormonální léčby startovat nesmí.

Tento článek je více než rok starý.

Johannesburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Caster Semenyaová

Caster Semenyaová | Zdroj: Reuters

„Nebylo to snadné rozhodnutí, ale jako vždy se těším na tuto výzvu a budu na tom tvrdě pracovat,“ uvedla v pátek na sociálních sítích (celý příspěvek na konci článku) devětadvacetiletá běžkyně, jejíž muskulatura a výkony vzbuzovaly od počátku vrcholové kariéry pochybnosti, zda je ženou.

Semenyaová na mistrovství světa závodit nebude, švýcarský soud potvrdil pravidlo o hormonální léčbě

Číst článek

Po loňském zavedení pravidla mezinárodní federace o atletkách s přirozeně vyšší hladinou testosteronu nemohla Semenyaová na zářijovém mistrovství světa v Dauhá obhajovat zlato v běhu na 800 metrů. A oblíbenou trať chce vyměnit za sprinterskou dvoustovku.

Musí ale zrychlit

Na ní se však Semenyaová potřebuje zlepšit o sekundu a půl. Osobní rekord má 24,26 a musela by hodně zrychlit, neboť účastnický limit pro Tokio je 22,80.

Příspěvek Caster Semenyaové na jejím instagramovém účtu:

„Mým cílem vždy bylo a je, závodit na té nejvyšší úrovni, proto jsem se rozhodla změnit disciplínu a budu závodit na dvoustovce. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale jako vždy se těším na další výzvu a budu tvrdě pracovat, abych se dostala do Tokia,“ stojí mimo jiné v jejím prohlášení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

BREAKING NEWS

Příspěvek sdílený Caster Semenya (@castersemenya800m),

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme