Mítink Diamantové ligy v Šanghaji v září nebude, v cestě stojí čínská opatření kvůli koronaviru

Mítink atletické Diamantové ligy v Šanghaji, který byl v upraveném kalendáři naplánovaný na 19. září, se letos neuskuteční. Je to další důsledek toho, že Čína do konce roku pozastavila všechny mezinárodní sportovní akce s výjimkou těch, které jsou testovací před zimními olympijskými hrami 2022 v Pekingu.

Monte Carlo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mítink Diamantové ligy.

Mítink Diamantové ligy. | Zdroj: Reuters

O zrušení mítinku informovali na webu pořadatelé. „Mítink se vrátí příští rok, kdy převezme své tradiční místo jako jeden ze závodů v úvodu kalendáře Diamantové ligy,“ uvedli.

V důsledku koronavirové krize se Diamantová liga letos ještě naplno nerozběhla a nebude mít podobu seriálu s vyvrcholením při finálovém mítinku. Zatím se pod její hlavičkou uskutečnily improvizované exhibiční závody v Oslu a Curychu, první „klasický“ závod by měl být 14. srpna v Monaku.

Do 17. října následuje v prozatímním kalendáři ještě dalších šest akcí, ale ta poslední by měla být znovu v Číně, což je vzhledem k tamním opatřením nepravděpodobné.

Due to the suspension of all international sporting events in the Chinese city, the 2020 Wanda #DiamondLeague meeting in Shanghai has been cancelled.

diamondleague.com/news/general/n…

04:01 – 24. 07. 2020

20 22

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme