VIDEO: Nefér boj o první místo. Etiopský vytrvalec tahal na Diamantové lize soupeře za trenky

Na tahání za dres či trenýrky jsou fanoušci zvyklí spíše ve fotbale. Na mítinku Diamantové ligy v Laussane ale „faul“ předvedl etiopský vytrvalec Yomif Kejelcha.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bizarní situace vznikla v poslední zatáčce před cílem závodu na 5 kilometrů na Diamantové lize v Laussane. Etiopan Yomif Kejelcha ztratil rovnováhu a evidentně vinil svého mladšího krajana Selemona Baregu.

A tak ho chytil za trenky. 18letý Barega, který měl v tu chvíli volnou cestu k vítězství, se nedokázal vytrhnout ze sevření a téměř zastavil, Kejelchovi nepomohl ani nesportovní chvat a upadl.

Mezitím se přes oba přehnal do té doby třetí Birhanu Balew a nejlepším časem sezony 13:01,09 si doběhl pro vítězství, zastavený Barega se zvládl rozběhnout a doběhl druhý o sekundu a půl později ve svém sezónním maximu. Nebýt „faulu“ od krajana, mohl v pohodě atakovat čas pod třináct minut.

Dvojnásobný halový mistr světa na tři kilometry Yomif Kejelcha došel po pádu do cíle volným krokem a následovala nejen strkanice s Baregou, ale také diskvalifikace.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme