Skoky nad vlaky. Tyčkaři zahájili finále Diamantové ligy na nádraží

Téměř 6 metrů vysoko se nad hlavami návštěvníků hlavního nádraží v Curychu vznášeli elitní světoví atleti. Před dnešním hlavním programem finále Diamantové ligy ve Švýcarsku měli sólo tyčkaři a na speciálním pódiu zvedali ze sedadel fanoušky v zaplněné historické hale.

Tento článek je více než rok starý.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Shawnacy Barber nad hlavami diváků i cestujících na curyšském nádraží

Shawnacy Barber nad hlavami diváků i cestujících na curyšském nádraží | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

Posledním skokem přes laťku ve výšce 591centimetrů ovládl soutěž Rus Timor Morgunov. Do té doby byl v čele závodu mistr světa z roku 2015 Kanaďan Shawnacy Barber, ale ze druhého místa rozhodně smutný nebyl:

V týmu Evropy na Kontinentálním poháru bude 25 vítězů z Berlína i čtyři Češi

Číst článek

„Ano, jsem spokojený. Myslím, že se moje skákání s postupem sezóny lepší a jsem opravdu šťastný za to, co jsem předvedl. Je vidět, že jsem na tom fyzicky velmi dobře a navíc soutěž tady na nádraží v Curychu je jednou z nejlepších v sezoně. Doufám, že se tady bude závodit i v budoucnu,“ říkal na Radiožurnálu Barber po závodě při pohledu na vlaky, kterých denně projedou curyšským nádražím téměř 3 tisíce.

Nejfrvekventovanější nádraží v Evropě tentokrát nebylo šťastným místem pro světového rekordmana - nakonec pátého Francouze Lavillenieho:

„Pro mě je jednodušší závodit na stadionu. Máte tam víc místa, lépe se soustředíte. Je ale určitě dobře, že se takhle náš sport přiblíží lidem, kteří pak díky podobným akcím třeba přijdou i na stadion,“ vyprávěl nejlepší tyčkař sezony.

Každý tyčkař si navíc může zvolit pro svůj skok hudbu, a tak zněl nádražím nejčastěji, možná i kvůli nedožitým šedesátinám, Michael Jackson.

Nejlepší světoví tyčkaři na konci příštího týdne dorazí do Ostravy bojovat za své světadíly. Na Kontinentálním poháru nebudou chybět ani Lavillenie, ani Barber.

„Bude to moje premiér. Slyšel jsem o té akci skvělé věci, tak se na ni těším. Navíc jsou Ostravě fanoušci, kteří atletice rozumí - to jsem poznal letos při Zlaté tretře. Myslím, že to bude ideální závod na závěr sezony,“ doplňuje 24letý Barber, který se po kokainové aféře opět vrací mezi nejlepší světové tyčkaře.

.@Wanda Diamond League | @Weltklasse Zürich
Pole Vault at Zürich Main Train Station.
1. Timur Morgunov (ANA) with 5.91m sets his Personal Best
2. Shawnacy Barber (CAN) with 5.86m sets his Season Best
3. Kurtis Marshall (AUS) with 5.86m sets his Personal Best
tinyurl.com/ychfqb7j.

01:21 – 30. 08. 2018

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme