‚Jsem zvědavý, co předvedu. Můžu jen překvapit.‘ Vadlejch zaútočí na 3. triumf v Diamantové lize

Bude útočit na třetí celkový triumf z Diamantové ligy v řadě, ale netuší, jak daleko může jeho oštěp letět. Jakuba Vadlejcha čeká finále nejprestižnějšího atletického seriálu v Curychu.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vadlejch

Jakub Vadlejch | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Všechno dopadlo tak, jak jsem chtěl. Jsem neuvěřitelně šťastný, to nejde popsat slovy,“ říkal Radiožurnálu Jakub Vadlejch po loňském triumfu v Curychu. Na stejném místě se radoval i rok předtím a tak dnes může být prvním Čechem, který ovládne disciplínu Diamantové ligy potřetí v řadě.

Skoky nad vlaky. Tyčkaři zahájili finále Diamantové ligy na nádraží

Číst článek

Protože ale letos vládnou světovému oštěpu Němci a na evropském šampionátu skončil Vadlejch i kvůli problémům se zády 8., role obhájce ho nesvazuje.

„Teďka určitě necítím tlak, můžu jen překvapit. Stadion mám hrozně moc rád, je tam těžký tvrdý povrch, občas to může vyřadit favority, což je asi výhoda pro mě. Bude tam 7 nejlepších kluků současné světové špičky. Sám jsem zvědavý, co předvedu,“ přemýšlí.

Po nepovedeném mistrovství Evropy přitom nebylo jasné, jestli bude pokračovat v sezoně, ale právě oblíbený mítink v Curychu a v příštím týdnu Kontinentální pohár v Ostravě ho po šampionátu v Berlíně motivovaly do další práce

„Byly dvě cesty. Buď bychom zakončili sezonu a šel bych se nějak léčit, nebo zkusit, jestli tělo vydrží dvoufázový trénink. Tou cestou jsme šli, udělali jsme všechno pro to, aby tělo bylo připravené na tyhle dva závody. Tohle bude první zkouška, ale myslím, že tělo drží,“ říká.

Ogrodníková: Nejsem pod tlakem

Ještě před Jakubem Vadlejchem bude v oštěpařském sektoru bojovat o prémii 50 tisíc dolarů Nikola Ogrodníková. Stříbrná atletka z mistrovství Evropy prožívá sezónu, o které se jí loni ani nesnilo a pozici mezi světovou elitou chce potvrdit i v Curychu.

„Nejsem tolik pod tlakem, takže jsem uvolněnější a bude se mi i lépe závodit. Forma si pořád udržuju a snad to bude dobré,“ věří Ogrodníková.

Nikola Ogrodníková vstoupí do soutěže oštěpařek po 19. hodině a v dalším finálovém programu se představí i Jakub Vadlejch a také koulař Tomáš Staněk.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme