‚Zběsilý element přírody.‘ Warholm potvrdil v Dauhá svou dominanci na čtvrtce s překážkami

Nenápadný klučík, přírodní úkaz. I tak mluví čeští atleti o teď už dvojnásobném mistru světa Karstenu Warholmovi, který dokázal dostat 400 metrů překážek mezi nejatraktivnější atletické disciplíny. Po pro mnohé náhodném deštivém titulu z Londýna teď slaví v katarském Dauhá.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norský překážkář Karsten Warholm

Norský překážkář Karsten Warholm | Foto: IBRAHEEM AL OMARI | Zdroj: Reuters

„Je to jeden z největších momentů v mém životě. Obhájit titul při takovém tlaku. Je za tím spousta tvrdé práce a já děkuju svému trenérovi, že za mnou stojí každý den. Jsem šťastný, že jsem ve společnosti takových jmen. Vyhrát tady v Dauhá je prostě největší věc v mé kariéře,“ řekl po závodě šťastný Karsten Warholm.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karsten Warholm v současnosti dominuje čtvrtce s překážkami. Více v příspěvku Jakuba Marka

Třiadvacetiletý atlet sice v závěru hodně tuhnul a nezaútočil tak na světový rekord, kterému se přiblížil na konci srpna, ale dokázal, že v aktuální výjimečné konkurenci je na čtvrtce s překážkami světovou jedničkou.

‚Tohle je vítězství mateřství.‘ Fraserová-Pryceová je po neděli čtyřnásobnou sprinterskou šampionkou

Číst článek

„Warholm je zběsilý element přírody. Běží jak šílenec od začátku do konce. Kdyby si více rozvrhl síly a nenapálil to hned od začátku, tak by mohl být i rychlejší, ale každý má svůj styl,“ povídal o Norovi pro Radiožurnál Vít Müller, který došel na svém prvním mistrovství světa až do semifinále.

Warholm přitahuje pozornost napříč atletickými disciplínami. Svérázný názor na jeho výjimečné výkony má světová rekordmanka v oštěpu.

„Prostě se mi na něm něco nelíbí. Taková ta sebejistota v něm, přijde mi to nelidské. Že není možné, aby takový klučík takhle běžel. Ale přeju mu to,“ doplnila oštěpařka Barbora Špotáková, kterou v úterý večer čeká souboj o pátou medaili z mistrovství světa.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme