‚Když jsem viděla čas v cíli, tak jsem měla slzy v očích.‘ Čtvrtkařka Malíková se blýskla rekordem

Měla bojovat maximálně o druhé místo, ale místo toho atletka Barbora Malíková na republikovém šampionátu zazářila. Osmnáctiletá sprinterka porazila ve finále běhu na 400 metrů jasnou favoritku Ladu Vondrovou a v Plzni navíc výrazně vylepšila vlastní národní juniorský rekord.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Babora Malíková.

Babora Malíková. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Drobná dívka s výraznými dredy o sobě dala vědět po delší době, ale o to hlasitěji. Malíková je totiž nejvýraznější českou běžeckou hvězdou mládežnických kategorií od dob Zuzany Hejnové.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Když jsem viděla čas v cíli, tak jsem měla slzy v očích.‘ Čtvrtkařka Malíková se blýskla rekordem

V letošní sezoně ji ale před šampionátem v Plzni zastínila další velmi mladá a stále se lepšící čtvrtkařka Lada Vondrová. Role outsidera ale Barboře Malíkové seděla.

„Řekla jsem si, že na to kašlu, že je mi jedno, kdo tam běží, a že se maximálně v poslední rovince někoho chytnu a zkusím předběhnout. Takhle mi závody vyhovují. Běžela jsem takhle i na mistrovství světa v Keni v roce 2017,“ připomněla pro Radiožurnál závodnice opavského Sokola svůj titul z mistrovství světa do 17 let.

Nelíbila se mu rozhodnutí IAAF, tak založil vlastní asociaci. Suverén Taylor chce hájit zájmy atletů

Číst článek

Malíková už je také vítězkou letní olympiády mládeže z Buenos Aires a před rokem překonala český juniorský rekord Taťány Kocembové z roku 1981. A v Plzni teď ubrala dalších 72 setin sekundy.

„Co jsem se dívala třeba dva tři roky zpátky na mistrovství Evropy, tak tam holky běhaly za 51,30 a říkala jsem si, že to je strašně rychlé a že takhle běhají kluci. Když jsem teď viděla čas v cíli, tak jsem měla slzy v očích,“ přidává Malíková. 

Osmnáctiletá závodnice v cílové rovince přesprintovala Ladu Vondrovou a časem 51,65 sekundy se dostala do čela letošních světových juniorských tabulek.

Jakub Marek, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme