Atletické mistrovství republiky má nový termín. Závodníci se o tituly poperou až v srpnu

Atletické mistrovství České republiky v Plzni se neuskuteční 27. a 28. června, ale až 8. a 9. srpna. O posunutí šampionátu rozhodlo předsednictvo Českého atletického svazu, které dnes schválilo novou termínovou listinu pro zbytek roku 2020. Ta je výrazně ovlivněna ochromením sportovního dění kvůli epidemii koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překážkářka Zuzana Hejnová

Překážkářka Zuzana Hejnová | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

První atletické závody by se v omezeném počtu účastníků měly v Česku uskutečnit 1. června v rámci velké svazové akce Spolu na startu. Do té se už přihlásilo 165 pořadatelů. Uskuteční se i elitní závody pro reprezentanty v Kladně, Plzni a Kolíně. Dalších pět svazových mikromítinků pro reprezentanty se bude konat později, jejich termíny budou upřesněny.

Domácí atletická špička se chystá na letní sezonu. Holuša nechce riskovat zranění

Číst článek

V původním termínu republikového šampionátu na dráze se ve Slavkově u Brna uskuteční MČR v běhu na 10 000 metrů. Mistrovství republiky v Plzni svaz posunul o šest týdnů na víkend, který jako vhodný termín pro národní šampionáty vyhradila Světová atletika. Pak by mohla za příznivých okolností začít mezinárodní sezona.

V Česku se v případě pokračování příznivého vývoje epidemiologické situace dá očekávat, že budou povoleny akce většího rozsahu, než by bylo v červnu. Spekuluje se, že by se maximální počet účastníků mohl od 25. května zvýšit až na 500 lidí.

Před prázdninami je pak možné očekávat další posun. Čeští epidemiologové ale avizovali, že bez jakýchkoliv restrikcí hromadné akce v létě povoleny nebudou.

Půlmaraton, maraton a chůze

Mistrovství republiky v půlmaratonu, které se koná tradičně v rámci Pardubického vinařského půlmaratonu, se ze zrušeného dubnového termínu posunulo na víkend 15. až 16. srpna. O týden později se na Julisce uskuteční mistrovství republiky družstev.

Maratonci budou mít svůj šampionát v rámci Pražského maratonu, který se už dříve přesunul na 11. října. Den před tím se v Poděbradech uskuteční republikový šampionát v chůzi na 20 kilometrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme