Atletika nad střechami vlaků, tyčkařky v Curychu soutěžily na nádraží

Atletika se chystá na velké reformy a jednou z nich je, že se má víc přiblížit lidem. To se už několik let daří slavnému mítinku v Curychu, který den před hlavním programem láká fanoušky na vlakové nádraží. Tentokrát tam mezi lidmi skákaly tyčkařky a víc než dvou tisícový dav podporoval dvě velké hvězdy této disciplíny v dramatické repríze finále mistrovství světa v Londýně.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katerina Stefanidiová

Katerina Stefanidiová | Zdroj: Reuters

Největší současná hvězda řecké atletiky Katerina Stefanidiová nakonec vyhrála souboj s Američankou Sandi Morrisovou, přestože obě zdolaly 487 centimetrů. Šampionka z Londýna se tak upřímně radovala z vítězství i na jednom z nejrušnějších vlakových nádraží na světě.

„Chtěla jsem být nádražní šampionkou a povedlo se. Bylo to ale hodně těžké a nedalo se v tom rámusu pořádně soustředit na jednotlivé skoky. Ale užila jsem si to. Není to jen o atletech, ale také o fanoušcích a my potřebujeme přiblížit náš sport lidem,“ říká Stafanidiová.

Aktuální olympijská, světová i evropská šampionka ve skoku o tyči přitom není tak excentrickou atletkou, jakou je její velká soupeřka Morrisová:

„Tohle je moje nejoblíbenější místo na skákání. Je tady neuvěřitelně hlučné publikum. Také povrch a rozběhu je velmi rychlý a na podobných tyčkařských závodech je skvělé, že pro vás organizátoři udělají všechno, co potřebujete."

Do akce půjdou Špotáková i Vadlejch

Stříbrná tyčkařka z nedávného vrcholu atletického roku v Londýně si tak v Curychu vylepšila letošní maximum a ani jí nevadilo, že kvůli většímu počtu oprav skončila v historické nádražní hale opět druhá.

„Bylo to moje osobní vítězství. Letos jsem hodně bojovala s technikou a je vidět, že teď už jsem na správné cestě. Ráda bych se v dalším závodě v Bruselu dostala přes 5 metrů. To by byl skvělý konec další sezony,“ věří Američanka.

Ještě předtím ale dnes večer vyvrcholí ve Švýcarsku 16 disciplín Diamantové ligy včetně těch, z českého pohledu velmi očekávaných - oštěpu žen a mužů s Barborou Špotákovou a Jakubem Vadlejchem.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme