Oštěpař Veselý o medaili na světovém šampionátu nezabojuje. Zhoršilo se mu staré zranění

Oštěpařský mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý si při tréninku zhoršil zranění prstu a na světovém šampionátu v Dauhá startovat nebude. Poprvé od mistrovství světa 2013 v Moskvě bude v soutěži jediný český oštěpař, do sobotní kvalifikace nastoupí jen obhájce stříbra Jakub Vadlejch.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Vítězslav Veselý

Oštěpař Vítězslav Veselý | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Veselý si před měsícem na posledním závodě v Estonsku poranil prostředníček pravé ruky, kterým se opírá o vázání, a musel házet jiným úchopem.

Špotáková titul mistryně světa neobhájila. Do užšího finále oštěpu nepostoupila žádná Češka

Číst článek

V Dauhá zkusil tento prst zapojit, ale při středečním odpoledním tréninku se stav zhoršil. „Při lehkém házení jsem ucítil v prstu ostrou bolest. Trénink jsem ukončil, vrátil se do hotelu, mezitím mi prst otekl,“ uvedl Veselý.

Sonografie potvrdila poškození vazů. „Jedná se o rupturu postranního vazu mezi druhým a třetím článkem prstu na prostředníčku pravé ruky. Vzhledem k nestabilitě kloubu jsme start na světovém šampionátu nedoporučili,“ vysvětlila šéflékařka české atletické výpravy Karolína Bílková.

Veselý tak přijde o druhý šampionát za sebou. Účast na loňském mistrovství Evropy vzdal, protože se zotavoval z angíny. V Dauhá byl i jako trenér své partnerky Nikoly Ogrodníkové, která byla zklamaná z jedenáctého místa mezi ženami.

🆕Vítězslav Veselý na mistrovství světa vinou zranění startovat nebude. 😞🇨🇿 Český oštěpař si během tréninku v Dauhá poranil prostředníček na pravé ruce. Víťo, přejeme brzké uzdravení! 😊

12:19 – 03. 10. 2019

5

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme