‚Forma stoupá.‘ Maslák před halovým mistrovstvím Evropy necítí tlak a chce prodloužit zlatou sérii

Posledních šest let měla česká atletická reprezentace na halových šampionátech jednu zlatou jistotu. Sprinter Pavel Maslák vítězil v sudých letech na mistrovství světa a v lichých byl nejlepší mezi Evropany. O celkově sedmý titul v řadě v běhu na 400 metrů tak bude bojovat v sobotu večer na evropském klání v Glasgow.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák je trojnásobným halovým mistrem Evropy

Pavel Maslák je trojnásobným halovým mistrem Evropy | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Když si člověk nevěří, nic nedokáže. Když si stanoví malé cíle, nestačí to. A když si dá velké a půjde za nimi, dosáhne jich,“ vyprávěl Radiožurnálu sebevědomý Pavel Maslák před šesti lety po vítězném finále ve švédském Göteborgu, kde načal svoji výjimečnou halovou sérii, která nemá v současné atletice obdoby.

‚Riskovala bych zranění.‘ Zuzana Hejnová vynechá halové mistrovství Evropy

Číst článek

Rok poté vybojoval v polských Sopotech také svůj první titul mistra světa v dodnes platném českém rekordu 45,24 sekundy a postupem času se musel vyrovnávat s velkým psychickým tlakem.

To ale v aktuální sezoně po dlouhé době neplatí. „Tlak není, protože sezona není taková, že bych vévodil tabulkám a měl velký náskok. Je to otevřené a myslím, že už se to nebere tak, že Maslák vyhrál třikrát, tak vyhraje zase,“ uklidňuje před halovým mistrovstvím Evropy.

Větší klid možná pramení i z toho, že už se u Pavla Masláka netočí vše jen kolem atletiky. Sprinter, který v minulém týdnu oslavil 28. narozeniny, se totiž chystá také na roli rodiče. 

A přestože nedominuje tabulkám jako v minulosti, boj o čtvrtý evropský titul v řadě rozhodně nevzdává. „Forma stoupá a věřím si na lepší časy v hale. Pokud bude v Glasgowě dobrá hala, tak chci atakovat zlato a pokusit se nejlepší čas Warholma,“ plánuje.

A nejen s časem Karstena Warholma bude v Glasgow Pavel Malsák bojovat. Norský mistr světa i Evropy v běhu na 400 metrů překážek se nečekaně rozhodl, že nakonec do Skotska pojede a podle tabulkových časů bude na halové čtvrtce jasným favoritem.

Se specifickou disciplínou, ve které se po prvním kole sbíhá k mantinelu ale Warholm nemá tolik zkušeností jako český sprinter.

„Můžu aplikovat, že když seběhnu první a zvolním, pro ně to bude zabrzdění a už nebudou mít takový finiš,“ plánuje před pátečním startem evropského halového šampionátu atlet Pavel Maslák.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme