Atletika potřebuje facelift, říká Coe a navrhuje ligu klubů. Extrémní způsob, reaguje Hejnová

Co teď v éře bez Usaina Bolta. Atletičtí činovníci před sebou nemají jednoduchý úkol. Udržet zájem fanoušků i po odchodu jamajského fenoména. Ojedinělé novinky navrhuje prezident IAAF Sebastian Coe.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident IAAF Sebastian Coe

Prezident IAAF Sebastian Coe | Zdroj: Reuters

Coe se v rozhovoru pro Guardian nechal slyšet, že atletika potřebuje facelift, tedy kosmetické změny. Podle jeho návrhu by totiž atleti měli závodit v jakési světové lize klubů. Reprezentovali by přitom jednotlivá města, která by si je vybírala prostřednictvím draftu, jaký znají třeba hokejisté z NHL.

Závodilo by se na fotbalových stadionech, na speciálně vybudovaných drahách. Sebastian Coe má rád show, takže například klasickou čtyřstovku by nahradil během na 300 metrů skrz nasvícené brány. „Musíme se zamyslet, jak atletiku přiblížit lidem. Tohle je ale hodně extrémní způsob,“ reaguje v rozhovoru pro Radiožurnál atletka Zuzana Hejnová.

Čistě týmové závody ale atleti znají dobře. V Čechách mají například extragu, na mezinárodní scéně mistrovství Evropy družstev nebo Kontinentální pohár. Letos na Zlaté tretře si obdobu avizované show Sebastiana Coea vyzkoušel oštěpař Jakub Vadlejch. Se svými krajany vyzval výběr Německa.

„Letos jsme byli na Zlaté tretře asi průkopníky. Vneslo to zajímavý náboj, ale atletika je především individuální sport, a proto jej většina lidí dělá,“ myslí si Vadlejch. Ten by jako druhý muž světového šampionátu v Londýně na výběr při draftu asi moc dlouho nečekal.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme