Vrzálová doběhla ve finále na 1500 metrů pátá, mužská sprinterská štafeta do finále nenastoupila

Česká míliřka obsadila ve finále na trati 1500 metrů páté místo. Druhá Češka ve startovním poli Diana Mezuliáníková doběhla desátá. Závod vyhrála Britka Laura Muirová. Mužská štafeta na 4x100 metrů do finále nakonec nenastoupila kvůli zranění Jana Veleby.

Berlín (Aktualizováno: 22:03 12. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodnice na trati 1500 metrů při jednom z rozběhů

Závodnice na trati 1500 metrů při jednom z rozběhů | Zdroj: ČTK/AP

Simona Vrzalová se při finále na trati 1500 metrů neztratila. Při berlínském závodu doběhla jako pátá, když zaostala o dvě sekundy za svým nejlepším výkonem sezony. Druhá Češka v tomto běhu Diana Mezuliáníková skončila jako desátá z celkem dvanácti závodnic.

Eva Vrabcová Nývltová má Evropský bronz v maratonu, výrazně vylepšila český rekord

Číst článek

Premiérové zlato vybojovalo na této distanci Britka Laura Muirová, která už má doma tituly z halového evropského šampionátu. Druhé místo obsadila Sofia Ennaouiová z Polska a třetí pak další ostrovní závodnice Laura Weightmanová.

Do finále sprinterské štafety zvládla postoupit i ta česká, ve které finišoval Pavel Maslák. Postupovým časem zaostalo české kvarteto jen o 12 setin za českým rekordem z roku 1972. České ženské čtveřici se postoupit nepovedlo a skončily dvanácté.

Mezi osmi nejlepšími se Zdeněk Stromšík, Jan Jirka, Jan Veleba a Pavel Maslák nakonec nepředstavili kvůli zraněnému stehennímu svalu Jana Veleby. Závod ovládli favorité z Velké Británie, druzí byli díky skvělému finiši Turci a třetí místo patří Nizozemsku.

Příliš brzký finiš předvedla v závodě na pět kilometru Chemtai Lonah Salpeterová z Izraele. Jedna z favoritek si špatně spočítala okruhy a finišovat začala kolo před cílem. Nakonec skončila čtvrtá. Vítězkou se stala Sifan Hassanová z Nizozemska, stříbro získala Britka Eilish McColganová a bronz Yasemin Canová z Turecka.

Polská kladivářka Anita Wlodarczyková získala evropský titul počtvrté za sebou a pro svou zemi vybojovala v Berlíně už sedmé zlato. Ve třetí sérii předvedla 77,82 a o vítězce bylo rozhodnuto, zvláště když pak ještě přidala více než metr na 78,94.

Tři roky po senzačním bronzu na MS v Pekingu znovu překvapila Francouzka Alexandra Tavernierová. Hned prvním hodem zlepšila francouzský rekord na 74,78 a to stačilo na stříbro. Zabránila tak polským kladivářkám, aby kompletně ovládly stupně vítězů, protože třetí příčku obsadila Joanna Fiodorowová.

Mezi tyčkaři vyhrál překvapivě 18letý Armand Duplantis ze Švédska, který jako jediný ze startovního pole zdolal výšku šesti metrů a pěti centimetrů, čímž také stanovil světový rekord v kategorii do 20 let.

Stříbro si odváží Timur Morgunov startující pod neutrální vlajkou a bronz patří vedoucímu letošních evropských tabulek Francouzi Renaudovi Lavilleniemu.

bor, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme