Vyhrála v obyčejných balerínkách a strhla vlnu solidarity. Teď se dívka stala vicemistryní Slovenska

Jsou to zhruba dva roky zpátky, co se slovenskými médii šířil příběh mladičké Annamárie Horváthové, která v roztrhaných plátěných balerínkách porazila všechny ostatní závodnice a překvapivě vyhrála místní závod. Uplynulý víkend se konalo mládežnické mistrovství Slovenska v atletice a stejná dívka opět překvapila své soupeřky i fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Moldava nad Bodvou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Annamária Horváthová (první zleva) se stala halovou vicemistryní Slovenska kategorii starších žaček

Annamária Horváthová (první zleva) se stala halovou vicemistryní Slovenska kategorii starších žaček | Foto: Athletic Legion Club - Moldava Nad Bodvou/facebook | Zdroj: Athletic Legion Club - Moldava Nad Bodvou/facebook

Příběh jako vystřižený z hollywoodského filmu odstartoval už v roce 2018, když tehdy třináctiletá Annamária zvítězila v běhu na 750 metrů a na stupních vítězů pak stála v botách, ve kterých by málokdo byl schopen chůze, natož pak rychlého běhu.

‚Běž za svým cílem!’ Slovenská dívka z chudých poměrů dřív běhala jen v balerínkách, teď vyhrává mistrovství

Číst článek

tehdy o ní její trenérka prohlásila, že dívenka pochází z velmi skromných poměrů, má dalších devět sourozenců, a vybavení na atletiku si rodina nemohla dovolit.

Síla fotografie

Velmi emotivní byla fotografie, která symbolizovala, že vůli a dřinu nenahradí sebelepší sportovní výbava a která vzápětí vyvolala vlnu solidarity. Lidé se dívce složili na nové boty a Horváthová mohla konečně začít trénovat jako ostatní soupeřky.

Annamária vyhrála svůj první závod v roce 2018 v obyčejných balerínkách:

Romani girl who won race in Slovakia while running in flats keeps on winning bit.ly/2GwnfPX

10:09 – 19. 02. 2019

6 43

Vicemistryně Slovenska

Uběhly dva roky, Annamária se poctivě připravovala a další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Letošní sezonu započala velkolepě, když si na víkendovém halovém mistrovství Slovenska v kategorii starších žaček doběhla pro stříbrnou medaili na trati 2000 metrů. Podrobné výsledky najdete zde.

Titul vicemistryně Slovenska pochopitelně vzbudil zasloužené ovace, které si jinak drobná slečna mohla vychutnat, když od pořadatelů akce převzala stříbrnou medaili. Na slavnostní ceremoniál se můžete podívat na videu níže.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme