VIDEO: Hvězda amerického fotbalu mezi sprintery. Metcalf se neúspěšně pokusil o kvalifikaci do Tokia

Hráč amerického fotbalu D.K. Metcalf o start na olympijských hrách v běhu na 100 metrů usilovat nebude. Na nedělním atletickém mítinku v kalifornském Walnutu skončil časem 10,37 sekundy poslední v druhém ze dvou rozběhů a celkově obsadil 15. místo ze 17 startujících. Svým výkonem si třiadvacetiletý hráč Seattlu Seahawks nezajistil start v americké olympijské kvalifikaci a uvedl, že se soustředí opět na kariéru v americkém fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Walnut (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Metcalfův pokus o kvalifikaci na hry upoutal pozornost. Na sociálních sítích mu před mítinkem radil například Noah Lyles, mistr světa v běhu na 200 metrů. „Užij si to. Běž svůj závod, drž se plánu a nenalož na sebe příliš velký tlak, když je to tvůj první závod.“

Na chvíli rekordmanem. Lyles na dvoustovce překonal Bolta, vinou pořadatelů ale na o 15 metrů kratší trati

Číst článek

„Tohle jsou světoví atleti, proti fotbalu je to velký rozdíl. Měl jsem před tím jen krátkou přípravu,“ uvedl Metcalf, který patří k nejrychlejším hráčům NFL.

O svém výkonu mezi profesionálními atlety ale později vtipkoval: „Všichni jste mi říkali, že ostatní budou rychlí, ale ne takhle rychlí.“

Ve finále mužské stovky zvítězil Cravon Gillespie za 9,96. Na ženské stovce se blýskla Sha'Carri Richardsonová časem 10,74 už v rozběhu. Žádná sprinterka dosud nikdy v rozběhu za regulérních podmínek takový výkon nepředvedla. Ve finále byla nepřehlédnutelná Američanka s modrými vlasy jen o tři setiny pomalejší.

„Všichni by se měli pořádně dívat. A všichni by měli vědět, že tohle není všechno,“ prohlásila sprinterka s osobním rekordem 10,72 z minulého měsíce.

V běhu na 400 metrů překážek zazářil časem 47,13 sekundy Rai Benjamin, který přitom v této disciplíně startoval poprvé od předloňského mistrovství světa v Dauhá, kde získal stříbrnou medaili. O 76 setin překonal rekord stadionu, který držel od roku 1979 legendární Edwin Moses.

„Před pár týdny jsme spolu po internetu mluvili. Bavili jsme se o technice a rytmu běhu, takže je úžasné, že jsem teď překonal jeden z jeho rekordů,“ uvedl americký závodník.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme