Atlety trápí na MS žaludeční viróza, Čechům se problémy vyhnuly

Atlety bydlící v jednom z oficiálních hotelů během mistrovství světa v Londýně postihly žaludeční problémy. Organizační výbor šampionátu potvrdil, že jde zhruba o 30 sportovců. Jako první o možné nákaze informoval na svém facebookovém účtu běžec Isaac Makwala. Česká výprava bydlí jinde a žádné zdravotní potíže nemá.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Isaac Makwala na MS v Londýně

Isaac Makwala na MS v Londýně | Zdroj: Reuters

Na žaludeční problémy některých atletů ubytovaných v Tower Hotelu upozornil běžec z Botswany Isaac Makwala, jenž měl v plánu zaútočit na double na dvoustovce a čtvrtce. Lídr letošních světových tabulek na 200 metrů však v pondělí do rozběhů nenastoupil.

Posléze jen pár hodin před startem navíc odstoupil i z dnešního finále čtyřstovky, kde měl být hlavním vyzyvatelem jihoafrické hvězdy Waydea van Niekerka.

"Podle lékařů IAAF se zdá, že trpím otravou jídlem, která postihla několik dalších atletů v našem hotelu," napsal na facebooku Makwala.

Organizační výbor potvrdil, že má o případech gastroenteritidy informace například od výprav Německa, Kanady, Irska či Portorika. Čtyřhvězdičkový hotel u Tower Bridge má zhruba 900 lůžek, jeho vedení se ohradilo, že není zdrojem nákazy.

"Spolupracujeme s hygieniky, zdravotníky i atletickou federací, abychom zjistili původ nemoci. A můžeme potvrdit, že hotel není zdrojem," uvedlo vedení hotelu. Sportovci s příznaky žaludeční virózy byli v karanténě. "A všechny veřejné prostory jsme nechali důkladně vyčistit," stojí v prohlášení.

Část německé výpravy, která do Londýna dorazila dnes, se z preventivních důvodů ubytovala jinde. "O otravě jídlem bych ale nemluvil," uvedl šéf německého svazu Clemens Prokop. Rusové zase například z hotelu přestěhovali hvězdnou výškařku Marii Lasickeneovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme