Špotákovou nezbrzdila ani oslava narozenin. Výkony z konce sezony jsou pro ni příslibem směrem k Tokiu

Na začátku srpna odjížděla Barbora Špotáková z domácího šampionátu poražená, ale závěr sezony ji zastihl ve skvělé formě. Světová rekordmanka se dvakrát prosadila v silné mezinárodní konkurenci - nejprve na ostravské Zlaté tretře a ve středu i na mítinku v Kladně. A tak se na příští, olympijskou sezonu naladila lépe, než by ještě před pár týdny čekala.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za končícího šéfa Dukly Jaroslava Priščáka se postavila také oštěpařka Barbora Špotáková

Oštěpařka Barbora Špotáková | Foto: CPA | Zdroj: Profimedia

„Pomohla mi už Zlatá tretra. A vždycky je hezké skončit dobře poslední závod. Ani z tréninku nechodím dřív, než hodím na závěr hezký hod, proto mám někdy i dost dlouhé tréninky,“ řekla Radiožurnálu dvojnásobná olympijská vítězka při odchodu z kladenského stadionu, kde vyhrála výkonem 64 metrů a 34 centimetrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařka Barbora Špotáková zakončila sezonu ve velkém stylu. Více v příspěvku Jakuba Marka

Minulý týden na ostravské Zlaté tretře hodila ještě o necelý metr dál, ale i tak mohla být spokojená. „Jsem absolutně spokojená. Přála jsem si to, ale nečekala jsem, že hodím až tak daleko,“ přiznala Špotáková.

A to i kvůli tomu, že neměla po Zlaté tretře úplně odpočinkový program. „Maminka měla v sobotu sedmdesát, takže byla taková ta moravská oslava. Maminka pochází z deseti dětí, takže to bylo velké a sama jsem si říkala, co pak asi můžu hodit.“

Německý oštěpař Vetter hodil 97,76 metrů, k Železného rekordu mu chyběl jen necelý metr

Číst článek

Na kladenském mítinku nakonec Špotáková předvedla jeden z deseti nejdelších letošních hodů na světě a myšlenky se jí rázem posunuly směrem k tokijským hrám, kde by za necelý rok chtěla přidat svou čtvrtou olympijskou medaili v řadě.

„Je to důkaz, že když mě nebolí achilovky, tak to jde. Bez bolesti můžu lehce k 65 metrům házet a je to pro mě dobrý signál, že by to ještě mohlo příští rok jít,“ dodala pátá oštěpařka letošních světových tabulek, kterou teď čeká krátké volno a pak už příprava na Tokio.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme