Postup posledním hodem. Špotáková bojovala v kvalifikaci se soupeřkami i s klimatizací

Ještě jeden nepovedený pokus a z mistrovství světa v Kataru by se oštěpařka Barbora Špotáková vracela jen s rýmou. Svůj závěrečný hod kvalifikace ale obhájkyně titulu nakonec zvládla. A v úterý v doprovodu dalších Češek Nikoly Ogrodníkové a Ireny Šedivé nastoupí do večerního finále.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková

Oštěpařka Barbora Špotáková | Zdroj: Reuters

„Hodně jsem si věřila. Říkala jsem si, že nemůžu vůbec dopustit, abych neprošla kvalifikací. Pak jsem se ale ptala, jestli to bude stačit, protože výkony ostatních holek jsem moc nesledovala, to nedělám. Hlavně jsem si nemyslela, že to bude 62 metrů, protože ten hod byl fakt špatný,“ řekla Radiožurnálu Barbora Špotáková po kvalifikaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařka Barbora Špotáková se kvalifikovala na MS v Dauhá až posledním pokusem. Více v reportáži Marka Augustina

Výkon 62,15 metru ale Barboře Špotákové nakonec stačil. Za limitem sice zaostala více než o metr, mezi finálovou dvanáctku se ale dostala šestým nejlepším výkonem, kterým předčila i krajanky Ogrodníkovou a Šedivou.

„Neházela jsem dobře technicky, i když rozhazování tak špatné nebylo. Ale tohle nemá s atletikou moc společného. Už týden mám docela velkou rýmu, a když jsem venku v tom brutálním vedru, na které všichni nadávají, tak je mi lépe než pod klimatizací. Na stadionu to prostě pere, ty otvory jsou namířené přímo na nás a my se klepeme zimou,“ popsala Špotáková.

‚Když nepřijdou diváci, tak je to takové smutné.‘ Atletům se nelíbí poloprázdné tribuny v Dauhá

Číst článek

Před větráky i soupeřkami se Špotáková ukryla do mikiny půjčené od maséra a přes hlavu přehodila kapuci. Za 67 metrů dlouhým hodem Číňanky Lu Chuej-chuej se trojnásobná mistryně světa ale otočila.

„Tu jsem zrovna pěkně viděla, koukla jsem na ní a pak jsem hned hodila svůj nejlepší výkon. Hodila to hezky, také si musím vzpomenout, jak jsem to tak kdysi dělala,“ dodala.

A když Barbora Špotáková 67 metrů na mistrovství světa hodila, vždy ho také vyhrála.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme