Špotáková mění trenéra. Oštěpařská rekordmanka se dohodla s koučem, který vedl koulaře Staňka

Nejlepší česká oštěpařka a světová rekordmanka Barbora Špotáková ukončila spolupráci s dosavadním trenérem Rudolfem Černým a nově se bude připravovat pod vedením Jana Tylčeho. Ten naposledy pomáhal s přípravou koulaři Tomáši Staňkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně světa.

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně světa. | Zdroj: Reuters

Černý dovedl Špotákovou k titulu mistryně světa a olympijskému vítězství v Pekingu. Od roku 2010 do roku 2014 vedl přípravu nejlepší české rekordmanky Jan Železný.

Šebrle prosí veřejnost o pomoc. Bývalý desetibojař vypsal odměnu za nalezení ztracené medaile

Číst článek

V roce 2015 se ale Špotáková vrátila k Černému a v roce 2016 vybojovala v Riu olympijský bronz a o rok později zlatou medaili na světovém šampionátu v Londýně.

Tentokrát udělala světová rekordmanka změnu zásadní a svěřila se do tréninkové péče Jana Tylčeho.

„Začala jsem hledat nový impulz, něco, co by mě mohlo nakopnout směrem k olympiádě. S Rudou Černým jsme spolu byli dlouho a začala jsem mít pochybnosti, jestli by naše spolupráce vedla ještě k cíli, ke kterému chci směřovat. Tím je pochopitelně uspět na olympiádě,“ zdůvodnila své rozhodnutí pro web Atletika.cz a nastínila své plány do budoucna.

Pro Tylčeho se jedná o velkou výzvu, ale zkušenosti s elitními atlety už má. Připravoval totiž koulaře Tomáše Staňka. „Bára mě oslovila nedávno, já souhlasil. Udělám maximum, abych jí pomohl ve splnění jejího snu. V současné chvíli jsme na začátku spolupráce a začínáme ladit konkrétní kroky a možnosti našeho společného úsilí v cestě na vrchol sezony,“ vzkázal Tylče.

Barbora Špotáková a Tomáš Staněk mění trenéra! 🇨🇿🔀 Světovou rekordmanku v hodu oštěpem bude nově trénovat Jan Tylče, který dosud trénoval právě Tomáše Staňka. 👍 Český koulařský rekordman se bude připravovat pod vedením Petra Stehlíka. 👌

atletika.cz/aktuality/spot…

12:45 – 08. 01. 2020

1 7

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme