Špotáková dokázala ovládnout Diamantovou ligu v Londýně. Výškařka Hrubá skončila čtvrtá

Česká oštěpařka Barbora Špotáková vyhrála na mítinku Diamantové ligy v Londýně hodem dlouhým 68,26 metrů. Porazila Chorvatku Kolakovou, která jí překonala při minulém mítinku v Lausanne. Michaela Hrubá skončila v soutěži výškařek na děleném čtvrtém místě za výkon 194 cm.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 17:31 9. 7. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková při mítinku v Londýně

Oštěpařka Barbora Špotáková při mítinku v Londýně | Zdroj: Reuters

Soutěž měla z pohledu světové rekordmanky zcela opačný průběh než v Lausanne, kde si dosavadní maximum v sezoně vytvořila hned v prvním kole (67,40) a v tom posledním přišla o výhru.

Tentokrát se zlepšovala každým hodem, pátou sérii vynechala a v poslední sebrala úřadující olympijské šampionce vítězství. V Diamantové lize Špotáková triumfovala poprvé od předloňského finálového závodu v Curychu.

"Byl to fantastický den. Tak dlouhý hod jsem nečekala, i když jsem věděla, že mám formu. Zaplavily mě krásné vzpomínky na rok 2012," řekla Špotáková. "Teď jen udržet formu do srpna. Je nás pár vyrovnaných holek, nikoho nebude možné podcenit. Bude to skvělá soutěž," dodala.

V soutěži výškařek obsadila dělené čtvrté místo Michaela Hrubá. Osmnáctiletá atletka vyrovnala své letošní maximum 194 cm, kterým na nedávném mistrovství Evropy družstev vytvořila český juniorský rekord pod širým nebem.

"Mám super pocit. Už jsem se našla v rozběhu a teď budeme vylaďovat formu na mistrovství Evropy juniorů a mistrovství světa. S výsledkem jsem moc spokojená. Pokusy na 197 padaly jen lehce, tak doufám, že se mi podaří tuhle výšku skočit na dalším důležitém závodě," uvedla na webu Top Athletics Hrubá. Jejím absolutním maximem je 195 cm z loňské haly.

Zvítězila favorizovaná Marija Lasickeneová z Ruska, jež se neúspěšně pokoušela o výkon sezony 208 cm a k triumfu jí stačilo překonat rovné dva metry. Je stále jediná, kdo to v této sezoně dokázal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme