Barbora Špotáková se vrací zpátky po mateřské, znovu trénovat začne čtyři měsíce po narození syna

Světová rekordmanka a úřadující mistryně světa Barbora Špotáková se po mateřské dovolené vrací k plnému tréninku. Sedmatřicetiletá oštěpařka se hlásila na Dukle necelé čtyři měsíce po porodu druhého syna Darka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně světa.

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně světa. | Zdroj: Reuters

Devítinásobná vítězka domácí ankety Atlet roku po červencovém porodu zatím pracovala na obecné kondici, nyní se chystá začít trénovat naplno. Absolvovala pohovor s ředitelem Dukly Jaroslavem Priščákem a vrátila se do pozice profesionální sportovkyně.

72,28 metru. Světový rekord Barbory Špotákové za deset let nikdo nepřekonal

Číst článek

Do začátku prosince bude trénovat v Jablonci nad Nisou. Pak jako obvykle odletí na zimní soustředění na Lanzarote.

„Moc se těším na klasický tréninkový režim i speciální přípravu. Ráda bych se kvalitně připravila na mistrovství světa v Dauhá,“ uvedla Špotáková v tiskové zprávě svazu.

Na Kanárských ostrovech se bude pod vedením kouče Rudolfa Černého připravovat také letošní vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková.

Špotáková bude za rok v Kataru obhajovat světový titul z loňského šampionátu v Londýně. Cílem jsou pro ni ale hlavně olympijské hry 2020 v Tokiu, kde může navázat na dvě zlaté a jednu bronzovou medaili z předchozích třech olympiád.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme