Možná jsem se malinko vymlátila, přiznala Špotáková po sedmém místě. Soutěž nesedla ani Ogrodníkové

Oštěpařka Barbora Špotáková už zažila mnohem lepší vstupy do sezony. Na druhou stranu ví, že má na víc. Na mezinárodním mítinku v Kladně skončila světová rekordmanka sedmá výkonem 58 metrů a 70 centimetrů. Závod podle ní výrazně ovlivnila dlouhá pauza mezi rozcvičením a samotnou soutěží.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková na mítinku v Římě.

Barbora Špotáková na mítinku v Římě. | Foto: Ciro De Luca | Zdroj: Reuters

Zkušební hody před závodem vyšly Barboře Špotákové v Kladně velmi dobře, ale v soutěži už to tak slavné nebylo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí své vystoupení na atletickém mítinku v Kladně oštěpařky Barbora Špotáková a Nikola Ogrodníková

Proč se dvojnásobné olympijské vítězce vstup do oštěpařské sezony nakonec moc nepovedl, odpovídala v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

„Při rozcvičování jsem to házela každým hodem úplně lehce. Pak jsme asi dvacet minut čekali, než začne závod, a najednou to ze mě úplně spadlo a už jsem se do toho nedostala,“ popisovala Barbora Špotáková a navázala na to, jak soutěže probíhají v Diamantové lize.

„Kolikrát se děly různé věci, člověk čeká, začne pršet, ale tam nebývá tolik hodů na zkoušku. Tady jich bylo hodně, to rozcvičení bylo hrozně dlouhé, já jsem se možná malinko vymlátila, protože jsem pořád zkoušela, jestli mi to jde a ono to šlo a v závodě to pak nešlo,“ povzdechla si Špotáková.

‚Lvice‘ Špotáková začíná kvůli zranění svou sezonu se zpožděním. Před kladenským mítinkem cítí nervozitu

Číst článek

„Přišly jsme na sektor a neměly jsme připravené oštěpy, což nám vzalo nějaký čas. To bylo divné, protože už jsme byly rozcvičené. Pak tam byly nějaké pauzy, protože po čtyřech hodech to zastavili a vraceli oštěpy zpátky. Taková zvláštní soutěž, dlouho se táhla,“ souhlasila s Barborou Špotákovou Nikola Ogrodníková, která byla nejlepší Češkou ve velmi vyrovnaném závodě, když skončila pátá výkonem 60 metrů a 73 centimetrů a na vítěznou Japonku Kitagučiovou ztratila lehce přes metr.

Obě elitní české oštěpařky, které by i letos měly být velkými oporami reprezentace, čeká v sobotu mítink Diamantové ligy v Paříži a souboj s absolutní světovou špičkou.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme