Běžcům selhala srdce. Dva účastníci cardiffského půlmaratonu v cíli zemřeli

Šestnáctý ročník půlmaratonu ve velšském Cardiffu skončil tragédii. Dva z běžců, které se druhé největší podobné akce ve Velké Británii zúčastnili, po závodě zemřeli na následky zástavy srdce.

Tento článek je více než rok starý.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžci na půlmaratonu (ilustrační foto)

Běžci na půlmaratonu (ilustrační foto) | Foto: Afolabi Sotunde | Zdroj: Reuters

„Jedná se o strašlivou tragédii pro rodiny, vyjadřujeme jim naši nejhlubší soustrast,“ potvrdil informaci o úmrtí dvou běžců výkonný šéf organizátora půlmaratonu, společnosti Run 4 Wales, Matt Newman.

Německá policie zmařila teroristický útok na berlínský půlmaraton

Číst článek

Dva z mužských účastníků půlmaratonu v cíli postihla srdeční zástava, i přes rychlou pomoc záchranářů  oba po převozu do nemocnice zemřeli.

Organizátoři s ohledem na soukromí rodin odmítli sdělit podrobnosti o mrtvých závodnících, podle informací BBC bylo jednomu z mužů mezi dvaceti a třiceti lety, druhý byl třicátník.

Oba byli z cíle převezeni do univerzitní nemocnice v Cardiffu, kde později zemřeli. „Záchranná služba na tuto hroznou situaci reagovala s velkou rychlostí a profesionalitou. Všichni, kdo jsou se závodem spojeni, jsou zdrceni,“ řekl organizátor.

Letošního cardiffského půlmaratonu se zúčastnilo přes 25 tisíc běžců, za posledních sedm ročníků ho úspěšně dokončilo přes 116 tisíc závodníků.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme