Běžkyně absolvovala americký šampionát v pátém měsíci těhotenství, inspirovala ji Wonder Woman

Ve svém rozběhu doběhla poslední, přesto byla Alysia Montañová jednou z největších hvězd atletického šampionátu USA. Půlkařka se vrcholného závodu v Sacramentu zúčastnila v pátém měsíci těhotenství, inspirovala ji k tomu vlastní zkušenost i herečka Gal Gadotová, představitelka Wonder Woman.

Sacramento/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alysia Montañová se vrcholného závodu v Sacramentu zúčastnila v pátém měsíci těhotenství.

Alysia Montañová se vrcholného závodu v Sacramentu zúčastnila v pátém měsíci těhotenství. | Zdroj: ČTK

„Když jsme zjistila, že Gal Gadotová natočila půlku filmu v pátém měsíci těhotenství, byla jsem si jistá, že se přihlásím na americký šampionát," řeka Alysia Montañová v rozhovoru pro americký olympijský tým.

Izraelka Gadotová je hlavní postavou úspěšného filmu Wonder Woman. Když se ke snímku vloni v listopadu tvořily takzvané dotáčky, byla také v pátém měsíci těhotenství.

Wonder Woman je osobní válkou Gal Gadotové. Zachraňuje svět i pověst studia DC

Číst článek

Příběhem Wonder Woman a její představitelky se viditelně inspirovala i běžkyně a v Sacramentu to dala najevo. Při americkém národním šampionátu nastoupila v trikotu, který k filmu jednoznačně odkazoval a s červenou a žlutou květinou ve vlasech.

Ve svém rozběhu za čtyřicetistupňového vedra skončila časem 2 minuty, 21 sekund a 40 setin poslední. Čas ale nebyl důležitý. "Má to něco do sebe přijít na stadion a neočekávat vítězství, ale jen absolvovat tu cestu a zjistit, co z toho vzejde. Být atletkou je ta nejlepší část mého já," řekla.

Montañovou ocenily i soupeřky. „Snad je na sebe opatrná," strachovala se nejdřív vítězka rozběhu Brenda Martinezová. „Ale vypadá opravdu šťastná a já jsem šťastná za ní," dodala.

Bronzová medailistka z mistrovství světa 2011 v Tegu nezávodila těhotná poprvé. V roce 2014 se mistrovství USA zúčastnila dokonce v osmém měsíci těhotenství. O několik týdnů později si jí narodila zdravá holčička Linnea Dori.

Alysia Montañová závodila v 5. měsíci těhotenství | Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli | Zdroj: ČTK

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme