Bolt se nedá nahradit, ale Van Niekerk může být hvězda světové atletiky, říká manažer Zlaté tretry Juck

Éra Usaina Bolta na Zlaté tretře skončila. Není ale vyloučeno, že se nejrychlejší muž světa v budoucnu ještě do své oblíbené Ostravy vrátí jako divák. Každopádně teď organizátoři nejprestižnějšího středoevropského mítinku musejí přemýšlet o tom, jak udržet mítink vysoko mezi atletickými akcemi a hlavně v očích nejen sportovních fanoušků.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt naposledy v Ostravě

Usain Bolt naposledy v Ostravě | Zdroj: Reuters

„Bolt se nedá nahradit, ale v každém případě může být Van Niekerk velká hvězda světové atletiky. Myslím si, že bude zaplňovat stadiony po celém světě a je dobré, že už s ním máme kvalitní kontakt, a těšíme se na jeho další případné starty v Ostravě,“ připomíná Alfons Juck, manažer Zlaté tretry, Waydea Van Niekerka, který během rozlučkového večera Usaina Bolta s Ostravou dokázal zvednout ze sedaček zaplněný vítkovický stadion.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fenomenální Usain Bolt běžel na Zlaté tretře naposledy.

Jihoafričan totiž zaběhl nejrychlejší třístovku historie - přesně za 30,81 sekundy. Do dějin atletiky se chce navíc zapsat na světovém šampionátu v Londýně, kde bude bojovat o tituly v závodech na 200 a 400 metrů. Z budoucnosti Zlaté tretry tak nemá obavy ani sportovní ředitel mítinku Jan Železný.

„Já to vidím pozitivně. Je to dané historií, byl tady 56. ročník, to znamená, že to je jeden z nejstarších mítinků na světě. Lidi vždycky chodili na atletiku, i když Bolt nezávodil. Já si pamatuji, když jsem závodil já, tak tady byl vyprodaný stadion,“ vzpomínal pro Radiožurnál.

Bolt jako divák 

A podle světového rekordmana v hodu oštěpem je důležité propojení světových hvězd s domácími, tak jako při 56. ročníku, když se za Van Niekerkem vytáhl k národnímu rekordu Pavel Maslák a s olympijským šampionem Němcem Röhlerem bojoval v oštěpu Jakub Vadlejch.

A přestože se Bolt v emotivním teplém večeru se Zlatou tretrou rozloučil a podle svých slov po závodě absolvoval nejdelší autogramiádu v životě, neviděli ho fanoušci v Ostravě možná naposled. „Ano, to je také náš plán. Rádi bychom ho v některém z dalších ročníku splnili,“ věří Alfons Juck, že se v některém z dalších ročníků ukáže fenomenální Usain Bolt i po konci sportovní kariéry jako divák. 

Jakub Marek, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme