Češi a Slováci soupeří na dálku v počtu naběhaných kilometrů. Zapojit se může každý

Přestože jsou velké soutěže stále zakázány, během pátku probíhá jedna pořádně hromadná akce. V průběhu celého svátečního dne mezi sebou soupeří běžci z celého Česka a Slovenska. Souboj bude trvat až do večera a zapojit se může úplně každý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

běžci

Běžci na startu maratonu (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Každý poběží sám, a přece všichni spolu.“ Tak zní podtitul závodu, ke kterému není potřeba žádná registrace. Stačí mít jen chuť se proběhnout a také zařízení na záznam zdolaných kilometrů, například chytré hodinky nebo jinou běžeckou aplikaci.

Amatérští sportovci se dočkali. Hromadné závody nad 100 lidí dostaly zelenou od 11. května

Číst článek

„Aplikace zaznamená podle GPS kilometry a lidé jen napíšou své jméno, za který stát běží, počet kilometrů a přiloží ofocené údaje z aplikace. Potřebujeme každý kilometr, Slováci se neuvěřitelně semkli,“ řekla Radiožurnálu za organizátory Veronika Preti.

Ofocené kilometry je po výběhu potřeba uložit na oficiálních stránkách, aby je pořadatelé mohli později sečíst. Výzvu připravila slovenská běžecká skupina Danube Runners a organizátoři populárního štafetového závodu Vltava Run, který měl původně v pátek odstartovat na Šumavě.

Výzva začala ve 4.59, kdy vyšlo slunce na nejvýchodnějším bodě Slovenska. Skončí, až bude zapadat u Aše, a to přibližně ve 20.15.

mau, ala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme