Český tyčkařský pár. Jiřina Ptáčníková a Jan Kudlička jsou nejvíc nervozní při závodech toho druhého

V české atletice je již tradicí, že na mezinárodní akce jezdí partnerské páry. Ani letošní šampionát v Londýně není výjimkou. Jiřina Ptáčníková a Jan Kudlička závodí ve skoku o tyči a navzájem si fandí. Překvapivě největší nervozitu zažívají pří závodech svého protějšku,

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyčkař Jan Kudlička (ilustrační fotografie)

Tyčkař Jan Kudlička (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

„Tak jedu po delší době zase na velkou akci, takže se strašně těším. Těším se i na to že závodím dřív než Honza. Můžu se tak vynervovat na svém závodě a pak se můžu nervovat na jeho. Úplně ideální kombinace,“ vypráví Radiožurnálu s úsměvem Jiřina Ptáčníková.

„Nervy na mém budou určitě horší než na jejím. Tak to prostě sportovci mají. Když závodí tak jsou v pohodě ale když ty, co to sledují, mají to mnohem horší. Já bych to teda taky možná bral naopak,“ doplňuje svou partnerku Jan Kudlička.

S programem šampionátu český tyčkař nic udělat nemůže. Jeho přítelkyni Jiřinu Ptáčníkovou pustí pořadatelé na plochu olympijského stadionu dřív. Dokonce už v pátek večer a mistryně Evropy z Helsinek 2012 si dobře uvědomuje, že projít kvalifikací pro ni jednoduchou záležitostí určitě nebude.

„My budeme mít postupový klíč určitě vyšší, než mám letos skočeno. Budu se tak snažit předvést to nejlepší, co ve mně je a to nejlepší co jsme natrénovali. Budu bojovat, abych se podívala do finále,“ říká odhodlaně atletka.

Hurá do boje... #polevault #wchlondon2017 #nikewomen #jsematlet #fandyskupina #czechathleticteam #trackandfield

Příspěvek sdílený Jiřina Ptáčníková (@jirinaptacnikova),

Zatímco Ptáčníkovou letos brzdily zdravotní problémy, čtvrtý tyčkař z olympijského Ria si vybíral smůlu na závodech, když prakticky ani jednou nenarazil na příznivé podmínky. Proto je také v letošních tabulkách výkonem 5, 72 metru až 16. Jeho největší soupeři se přitom dostali o 20 - 25 centimetrů výš.

„Letos se skáče mimořádně dobře. Kluci jsou dobře připraveni. Je to mistrovství světa a je úplně jedno s jakým výkonem tam jedete. Všechny statistiky a tabulky se mažou a záleží, co sportovec předvede v daný čas na správném místě,“ uvědomuje si Kudlička.

Kvalifikace čeká skokana o tyči v neděli dopoledne. V té době bude vědět, jak dopadla jeho partnerka. Je však už takovým profesionálem, že stoprocentní koncentraci na svůj závod určitě neztratí.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme