V Číně už se zase sportuje. V Pekingu proběhly první atletické závody od propuknutí epidemie

Po týdnech rušení a bezpočtu odvolaných nebo přesunutých sportovních akcí přišla také jedna pozitivní zpráva. V Pekingu se prozatím bez diváků uskutečnily první atletické závody na čínském území od propuknutí epidemie koronaviru a další mítinky by měly následovat. Koulařka Kung Li-ťiao navíc hned předvedla nejlepší výkon sezony.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská koulařka Kung Li-ťiao

Čínská koulařka Kung Li-ťiao | Foto: David J. Phillip | Zdroj: ČTK / AP

Dvojnásobná světová šampionka Kung Li-ťiao poslala kouli do vzdálenosti 19,70 metru. Jednatřicetiletá Číňanka tak překonala o 71 centimetrů dosavadní nejlepší halový výkon sezony Američanky Chase Ealeyové.

Koronavirus boří sny i amatérům. ‚Naběhal jsem tisíc kilometrů,‘ mrzí maratonce z Prahy

Číst článek

Podle oficiálního webu Mezinárodní atletické federace se závody v Pekingu uskutečnily především pro atlety trénující na sportovištích místní univerzity. Čínská atletická federace už má v kalendáři na duben naplánované další akce.

Během uplynulého víkendu se původně měla do Číny sjet kompletní atletická špička na halové mistrovství světa, šampionát byl ale na konci ledna o rok odložen.

Nákaza novým typem koronaviru se rozběhla minulý rok v prosinci. V Číně se nakazilo více než 80 tisíc lidí a nemoc si vyžádala přes tři tisíce obětí, což je podle statistik Světové zdravotnické organizace stále více než polovina z celosvětových čísel.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme