Tomáš Staněk skončil pod stupni vítězů. Barbora Špotáková postoupila do finále

Koulař Tomáš Staněk skončil na mistrovství světa na čtvrtém místě za výkon 21,41 metru. Oštěpařka Barbora Špotáková postoupila do finále hodem dlouhým 64,32 metru. Další oštěpařka Nikola Ogrodníková obsadila osmnácté místo výkonem 59,99 metru. Čtvrtkař Pavel Maslák skončil sedmnáctý. Vícebojařka Eliška Klučinová získala desátou příčku a její kolegyně Kateřina Cachová 15.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 22:51 6. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Staněk při svém hodu na mistrovství světa

Tomáš Staněk při svém hodu na mistrovství světa | Zdroj: ČTK

Tomáš Staněk předvedl ve finále nejdelší hod ve druhé sérii, a to 21,41 metru. Pak zaznamenal sérii nezdařených pokusů a v posledním už se nedokázal zlepšit. Skončil tedy na čtvrtém místě. Soutěž koulařů ovládl Novozélanďan Tomas Walsh. Druhý byl Američan Joe Kovacs a třetí Stipe Žunic ze Srbska.

Barbora Špotáková postoupila do finále druhým hodem dlouhým 64,32 metru. Překonala tak limit pro postup 63,50 metru. Nejlepší výkon v celé kvalifikaci předvedla Číňanka Lu Chuej-chuej, a to 67,59 metru.

„Spíš tam byla taková nepříjemnost. Byla jsem naštvaná, protože mě vlastně nechtěli pustit na pokus. Pak mě pustili, pak zase ne. Pak jsem měla rychle jít, protože se tam měla běžet osmistovka. Spíš to bylo nepříjemné," popisovala problémy během závodu pro Radiožurnál Špotáková.

Nikola Ogrodníková se nedokázala přiblížit svému osobnímu maximu 62,24 metru a v kvalifikaci její oštěp dolétl na značku 59,99 metru. Do finále se tak nedostala, když skončila ve své skupině až desátá. Celkově byla 18.

Pavel Maslák postoupil do semifinále běhu na 400 metrů díky svému času 45,10. V tom skončil jako šestý a do finále se nepodívá. Se svým časem 45,24 se celkově umístil na 17. místě.

Eliška Klučinová si v závěrečné disciplíně sedmiboje běhu na 800 metrů vylepšila letošní nejlepší čas na 2 minuty 13 sekund a v celkovém pořadí skončila desátá. Její kolegyně Kateřina Cachová byla o pět míst za ní na 15. příčce.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme