Mistrem světa v desetiboji je jednadvacetiletý Němec Kaul. Obhájce zlata Mayer pro zranění vzdal

Mistrem světa v desetiboji se stal jednadvacetiletý Němec Niklas Kaul, který byl po prvním dnu až jedenáctý. Obhájce zlata Francouz Kevin Mayer byl sice po sedmi disciplínách v čele celkového pořadí, ale pak ho zastavilo zranění stehenního svalu.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrem světa v desetiboji se stal jednadvacetiletý Němec Niklas Kaul

Mistrem světa v desetiboji se stal jednadvacetiletý Němec Niklas Kaul | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý juniorský mistr světa Kaul, který byl vůbec nejmladším účastníkem soutěže desetibojařů, ve čtvrtek zlikvidoval manko z prvního dne.

Vylepšil si osobní rekord v tyči, disk i oštěp vyhrál také ve svých maximech, přičemž jeho oštěpařský pokus 79,05 m je nejlepším, jaký kdy desetibojař při mistrovství světa předvedl. V závěrečné patnáctistovce ukázal všem záda a vyhrál celkovým ziskem 8691 bodů.

Estonec Maicel Uibo, který před závěrečnou disciplínou vedl, získal stříbro, stejně jako o několik minut dříve jeho bahamská manželka. Třetí skončil stejně jako na olympijských hrách v Riu de Janieru Kanaďan Damian Warner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme