Desetibojař Sýkora je mistrem Evropy do 23 let. K tituly mu pomohly především vrhačské disciplíny

Desetibojař Jiří Sýkora se stal v Bydhošti mistrem Evropy do 23 let. V dvoudenní soutěži nasbíral 8084 bodů a navázal na svůj titul juniorského světového šampiona z roku 2014. Pro českou výpravu vybojoval druhý cenný kov, v sobotu skončil Filip Sasínek druhý na patnáctistovce.

Tento článek je více než rok starý.

Bydhošť / Polsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetibojař Jiří Sýkora (ilustrační fotografie)

Desetibojař Jiří Sýkora (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Sýkora byl v Polsku mezi vícebojaři nejlepší ve všech třech vrhačských disciplínách a také nejrychlejším překážkářem. Za loňským osobním maximem z Götzisu zaostal jen o 37 bodů. Přes hranici 8000 se dostal už jen Švéd Fredrik Samuelsson (8010), bronz získal Elmo Savola z Finska (7956).

Sýkora byl po úvodní polovině soutěže pátý, druhý den ale zahájil impozantně a nakonec si v něm připsal tři dílčí prvenství. V běhu na 110 metrů překážek si časem 14,15 sekundy vylepšil osobní rekord o čtyři setiny a následně dominoval i v diskařském sektoru.

Ve třetí sérii poslal disk na 50,37 metru, poprvé přehodil padesátimetrovou hranici a dostal do čela průběžného pořadí.

Juniorský mistr světa z Eugene pak skočil o tyči 450 cm a jeho náskok se ztenčil, v oštěpu ale předvedl další osobní maximum 63,36. Při stopadesátibodovém náskoku v čele výsledkové listiny jej o titul nepřipravilo ani předposlední místo v závěrečné patnáctistovce.

Filip Šnejdr obsadil ve finále osmistovky páté místo s půlsekundovou ztrátou na medailovou pozici. Sedmá místa vybojovaly Moira Stewartová v běhu na 5000 metrů a Anežka Drahotová v závodu chodkyň na 20 kilometrů. Vít Müller byl ve finále běhu na 400 metrů překážek osmý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme